Livesport jedenáctka 32. kola: Jen jeden muž z derby, pět hráčů Plzně a spasitel Bartošák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 32. kola: Jen jeden muž z derby, pět hráčů Plzně a spasitel Bartošák

Lukáš Bartošák spasil Zlín dvěma góly a stal se nejlepším hráčem 32. kola
Lukáš Bartošák spasil Zlín dvěma góly a stal se nejlepším hráčem 32. kolaProfimedia / Livesport
Nejlepší jedenáctce kola, která je sestavena na základě známek Livesportu, tentokrát dominují fotbalisté Plzně. Západočeský klub po vítězství 4:2 nad Slováckem doručil hned pět hráčů. V derby pražských “S” zazářili pouze gólmani, a tak je z tohoto zápasu v sestavě jen Peter Vindahl. Nejvyšší hodnocení si o víkendu vysloužil Lukáš Bartošák, který coby střídající hráč dal dva góly v Karviné.
Nej 11 kola
Nej 11 kolaLivesport

Brankář

Peter Vindahl (Sparta) 8,1

V důležitém zápase v souboji o titul svůj tým skvěle podržel. Připsal si sedm zákroků a udržel čisté konto, i když podle metriky Post-shot xG měl dostat 1,37 gólu.

Obránci

Marios Pourzitidis (Liberec) 7,9

Ač Liberec prohrál s Teplicemi 1:2, byl na řeckého zadáka spoleh. Odehrál celých 90 minut, podstoupil 15 soubojů s úspěšností 80 % a jako bonus v závěru zápasu dokázal alespoň snížit. 

Lukáš Hejda (Plzeň) 7,6

Pilíř obrany a kapitán, také ale velmi produktivní hráč. Ve 43. minutě poslal hlavou Viktorku do vedení 2:1 po velmi dobře zahraném rohu a zapsal už svůj čtvrtý letošní gól. Právě hra hlavou Hejdu zdobila i v duelu se Slováckem, dostal se hned do 16 vzdušných duelů a 11 z toho vyhrál.

Milan Havel (Plzeň) 7,8

Na pravém kraji hřiště byl hodně aktivní a hned třikrát se pokusil o střelu. Zejména jeho zakončení z voleje po čtvrthodině hry vypadalo velmi nebezpečně. Na hřišti vydržel do 76. minuty, kdy ho vystřídal Cadu.

Záložníci

Cheick Souaré (Plzeň) 8,0

Odehrál celé utkání a velké vápno Slovácka zásoboval centry z levé strany hřiště. Vyslal jich celkem 10 a pětkrát pro spoluhráče připravil palebnou pozici.

Lukáš Bartošák (Zlín) 9,0

Zlínu šlo v zápase s Karvinou o bytí a nebytí, a když v poločase prohrával 0:2, poslal trenér Červenka na hřiště 33letého matadora. Bartošák se na hřišti rychle adaptoval a hvězdou zápasu se stal i díky dvěma gólům, kterými zajistil svému týmu alespoň bod. Vyrovnání zařídil ve třetí minutě nastavení pohotovou a přesnou střelou z levé strany velkého vápna.

Lukáš Bartošák se stal mužem 32. kola F:L
Lukáš Bartošák se stal mužem 32. kola F:LProfimedia / Livesport

Lukáš Kalvach (Plzeň) 7,8

Na hřišti se zdržel jen poločas, ale připsal si asistenci u gólu Hejdy. Tvůrčí potenciál ukázal díky osmi přesným přihrávkám do finální třetiny hřiště, tři pasy pak vyslal i do pokutového území.

Michal Hlavatý (Pardubice) 8,2

Celkem vypálil čtyřikrát a měl také čtyři doteky s míčem ve vápně soupeře. Jeho dva góly zajistily Východočechům těsné vítězství nad Českými Budějovicemi. Zvlášťe gól na 3:2 pět minut před koncem má cenu zlata, Pardubice odskočily svému rivalovi na sedm bodů a jsou velmi blízko záchrany.

Útočníci

David Huf (Bohemians) 8,2

Na hřiště se dostal až 16 minut před koncem, ale jako střídající hráč vystřelil Klokanům v závěru zápasu bod. Stihl dva útočné duely a oba zvládl.

Pavel Šulc (Plzeň) 8,9

Potvrdil, že má v letošní sezoně obrovskou formu. Tvořil hru a nebezpečný byl od první chvíle. Už v 16. minutě otevřel skóre a nakonec díky dvěma dalším gólům v nastavení nasázel do sítě Slovácka hattrick. Stačily mu k tomu čtyři střely včetně penalty.

Petr Juliš (Hradec Králové) 7,9

Na podzim dostal podruhé příležitost v základní sestavě a byl jedním ze strůjců vítězství Hradce na hřiti Olomouce. Ve 46. minutě připravil gólovou pozici pro Václava Pilaře a ze sedmi ofenzivních soubojů byl ve čtyřech úspěšný.

Program FORTUNA:LIGY