Liverpool se dočkal nového trenéra. Kloppa vystřídá Nizozemec Slot z Feyenoordu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool se dočkal nového trenéra. Kloppa vystřídá Nizozemec Slot z Feyenoordu

Liverpool povede od příští sezony Arne Slot.
Liverpool povede od příští sezony Arne Slot.AFP
Novým trenérem Liverpoolu bude od příští sezony Arne Slot (45). Potvrdil to sám nizozemský kouč, který na Anfieldu vystřídá veleúspěšného Jürgena Kloppa (56). V minulosti vedl Alkmaar či Cambuur, největších úspěchů dosáhl na lavičce Feyenoordu.

“Mohu potvrdit, že od příští sezony budu novým manažerem Liverpoolu,” uvedl Slot, který podle renomovaného italského novináře Fabrizia Romana podepsal v pátek s Reds kontrakt.

V minulosti vedl Alkmaar a jeho působení v Rotterdamu, jehož barvy hájí i ze Slavie hostující Ondřej Lingr, se zastaví na třech sezonách. Před rokem se svými svěřenci slavil zisk mistrovského titulu a letos přidal triumf v Nizozemském poháru.

Aktuální sezonu Eredivisie zakončí rotterdamský celek na druhém místě za suverénním PSV. S hráči se Slot rozloučil v pátek dopoledne, fanoušci jej na lavičce naposledy uvidí v neděli odpoledne, kdy Feyenoord čeká v posledním duelu sezony derby s Excelsiorem.

V přístavním městě má Slot smlouvu ještě na dva roky a Liverpool jeho příchod nevyjde levně. Za jeho vyvázání z kontraktu zaplatí zhurba 9,4 milionu liber (270 milionů korun).

Na Anfieldu jej čeká složitá mise, pokusí se navázat na úspěšnou Kloppovu práci. Německý kouč přišel do Liverpoolu v říjnu 2015 a v sezoně 2019/20 ho dovedl k prvnímu ligovému titulu po 30 letech. Třikrát s ním došel do finále Ligy mistrů a v roce 2019 soutěž ovládl.

Ve stejném roce získal s Reds trofej i za triumf v Superpoháru UEFA a na mistrovství světa klubů. Na domácí scéně přidal v ročníku 2021/22 vítězství v Anglickém poháru i Ligovém poháru, posledně jmenovanou soutěž jeho svěřenci opanovali i letos.

Tabulka Eredivisie