Jiskru naděje na evropské poháry vykřesal Neapoli výstavní střelou Kvaracchelija

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jiskru naděje na evropské poháry vykřesal Neapoli výstavní střelou Kvaracchelija

Lucas Martinez Quarta a Giovanni Simeone hypnotizují míč v zápase Fiorentiny s Neapolí (2:2).
Lucas Martinez Quarta a Giovanni Simeone hypnotizují míč v zápase Fiorentiny s Neapolí (2:2).AFP
Fiorentina remizovala v předehrávce 37. kole Serie A na domácím hřišti 2:2 s Neapolí, na kterou si na osmé příčce udržela dvoubodový náskok, navíc má zápas k dobru. Partenopei po úvodním zásahu Amira Rrahmaniho z osmé minuty potkala herní letargie a Fialky v závěru prvního dějství slepenými góly otočily skóre. Hosty dovedl k bodu v 57. minutě Chviča Kvaracchelija, jenž famózní střelou do šibenice udržel loňskému mistrovi teoretickou naději na účast v evropských pohárech. Antonín Barák zůstal na lavičce.

Fiorentina – Neapol 2:2

Neapol si procházela jedním z nejhorších pokusů o obhajobu titulu v historii Serie A. Naději alespoň na Evropskou konferenční ligu mohla udržet zdoláním Fiorentiny, která byla v momentálním rozpoložení mírným favoritem. Podíl na rozkvětu Fialek měl hlavně Barák, jenž si v posledních třech ligových kláních připsal gól a tři asistence.

Tentokrát ale měli domácí velmi špatný vstup do utkání, když už v osmé minutě inkasovali. Nikým nehlídaný Rrahmani si naskočil na centr od rohového praporku a přesnou hlavičkou k levé tyči překvapil Pietra Terracciana, jenž po míči ani neskočil. Hosté pokračovali v aktivním začátku i nadále, velké množství pokusů ale mířilo mimo tři tyče.

Po prospaném úvodu se začala dostávat do hry i Fiorentina, což vedlo ve 40. minutě k vyrovnání. Cristiano Biraghi se postavil k přímému kopu a výstavní střelou poslal balon od břevna za záda Alexe Mereta. Za pouhé dvě minuty dokonaly Fialky obrat, chybné rozehrávky Neapole se zmocnil M'Bala Nzola a poslal přízemní projektil přesně k tyči.

Zkraje druhé půle prověřil hostujícího brankáře Nicolás González, Meret se ale tentokrát natáhl a míč vytěsnil na roh. Nakonec však i po změně stran viděli diváci fantastický gól, který v 57. minutě vsítil Kvaracchelija. Gruzínský křídelník se postavil k přímému kopu a nádhernou technickou ranou zatočil balon nechytatelně do levé šibenice.

Kvaracchelijovy statistiky proti Fiorentině.
Kvaracchelijovy statistiky proti Fiorentině.Opta by Stats Perform / AFP

Po hodině hry se mohli Partenopei dostat do vedení, Matteo Politano ale orazítkoval pouze tyč. Klíčový moment střetnutí málem přišel v 80. minutě, kdy sudí odpískal penaltu za faul na Andreu Belottiho. Po shlédnutí videa ji ale zrušil, a stav duelu už se tak do závěrečného hvizdu nezměnil. Neapol tedy získala pouze bod, čímž prodloužila svou ligovou sérii bez výhry na šest utkání.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A