Tennis Tracker: Bouzková se vrátila výhrou, ve Štrasburku zvládla vstup do kvalifikace

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Bouzková se vrátila výhrou, ve Štrasburku zvládla vstup do kvalifikace

Marie Bouzková odehrála první zápas po měsíci a půl
Marie Bouzková odehrála první zápas po měsíci a půlProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje v sobotu 18. května?

Hlavní události

12:17  – Marie Bouzková zvládla svůj první zápas od začátku dubna, kdy prohrála finále v Bogotě a následně laborovala se zraněním. Do kvalifikace antukového turnaje WTA 250 ve Štrasburku vstoupila nejvýše nasazená Češka výhrou 6:4, 6:1 nad domácí Jessikou Ponchetovou. O start v hlavní soutěži generálky na Roland Garros si zahraje se Španělkou Cristinou Bucsaovou (H2H 0:2).

Další zprávy

18:37Iga Šwiateková znovu po dvou týdnech porazila ve finálovém souboji mezi světovou jedničkou a dvojkou Arynu Sabalenkovou, tentokrát snadno po setech 6:2, 6:3. Stala se tak třetí ženou, která v jedné sezoně dokázala získat trofej pro šampionku v Madridu i Římě. Celkově se jedná o její už 10. triumf na prestižních tisícovkách, famózní finálovou bilanci vylepšila na 21:4. Více informací najdete v článku.

17:27Linda Klimovičová nezvládla finále na podniku W35 ve španělském Monzónu. Devatenáctiletá Češka schytala výprask 1:6, 0:6 od Britky Sonay Kartalové a svůj druhý letošní a celkově pátý titul nezískala.

16:35 – Čtyři české tenistky se představí v hlavní soutěži jedné z posledních generálek na French Open. Na podniku WTA 500 ve Štrasburku startují Markéta Vondroušová, která je nasazenou jedničkou a má v úvodním kole volno, Kateřina Siniaková (utká se s kvalifikantkou), Karolína Plíšková (Clarou Burelovou) a Barbora Krejčíková (Ljudmilou Samsonovovou).

14:32Anna Karolína Schmiedlová na antuce v Parmě den po více než tříapůlhodinové bitvě s Jule Niemeierovou, které utekla ze šesti mečbolů, zvládla i takřka tříhodinové finále s Egypťankou Majar Šarífovou. Devětadvacetiletá Slovenka vyhrála 7:5, 2:6, 6:4, přestože v rozhodující sadě prohrávala 2:4, a ukončila tříleté čekání na triumf. Ke třem titulům na hlavním okruhu přidala druhou trofej z turnaje kategorie WTA 125k.