Barcelona derby s Realem v Evropské lize nezvládla, prohrála 86:91 po prodloužení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona derby s Realem v Evropské lize nezvládla, prohrála 86:91 po prodloužení

Tomáš Satoranský si v utkání připsal 12 bodů.
Tomáš Satoranský si v utkání připsal 12 bodů.Profimedia
Basketbalisté Barcelony neudrželi v 21. kole Evropské ligy nadějné vedení v hale Realu Madrid a v tradičním derby soupeři podlehli 86:91 po prodloužení. Tomáš Satoranský (31) i Jan Veselý (32) nastříleli po 12 bodech, v katalánském týmu byl lepší jen autor 17 bodů Nikola Mirotič (31). Satoranský dosáhl na dvouciferný počet bodů ve třetím zápase za sebou.

Hosté v úvodu utkání vedli 18:6 a náskok si udržovali po většinu zápasu, ale v závěrečné čtvrtině o něj přišli. Těžkou střelu v poslední sekundě Satoranský neproměnil a v prodloužení už kraloval Real. Nejlepším střelcem utkání byl s 23 body Argentinec Gabriel Deck, Sergio Llull přispěl k výhře domácího celku 19 body.

Utkání Real Madrid – Barcelona 91:86pp

Satoranský trefil tři trojky, přidal sedm asistencí a čtyři doskoky. Veselý, který se vrátil po nemoci, proměnil všech šest střel z pole.

Barcelona předchozí dva zápasy s Realem vyhrála - v říjnu v úvodu Evropské ligy doma o dva body, po Novém roce ve španělské lize uspěla i v soupeřově hale. Před dnešním derby měli oba soupeři v popředí tabulky Evropské ligy bilanci 13-7.

Další utkání Euroligy