Harden označil šéfa Philadelphie za lháře, ve stejné organizaci už hrát nehodlá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Harden označil šéfa Philadelphie za lháře, ve stejné organizaci už hrát nehodlá

Harden si chce vynutit přestup do jiného klubu.
Harden si chce vynutit přestup do jiného klubu.Profimedia
Trojnásobný nejlepší střelec NBA James Harden (33) si jednoznačně řekl o výměnu z Philadelphie. Zkušený basketbalista označil prezidenta 76ers Daryla Moreyho za lháře a dodal, že nikdy nebude ve stejném klubu jako on. Harden to řekl během propagační cesty Adidasu po Číně.

Televizní stanice ESPN o víkendu uvedla, že Philadelphia ukončila jednání o Hardenově výměně a desetinásobný účastník Utkání hvězd by se měl v září zapojit do přípravy týmu před novou sezonou.

Harden koncem června uplatnil opci ve smlouvě s Philadelphií, která mu zaručuje na příští sezonu 35,6 milionu dolarů (780 milionů korun). Zároveň dal najevo, že chce odejít do Los Angeles Clippers. Morey se údajně ale s kalifornským klubem ani žádným dalším zájemcem nedomluvil na odpovídající náhradě.

Morey byl generálním manažerem Houstonu, kde Harden strávil přes osm sezon a během angažmá v Rockets si vysloužil ocenění pro nejužitečnějšího hráče NBA. V roce 2020 se stal prezidentem Philadelphie, kam loni přivedl Hardena z Brooklynu.

V uplynulém ročníku Harden zaznamenal v 58 zápasech v průměru 21 bodů, 10,7 asistence a 6,1 doskoku. Philadelphia vedená nejužitečnějším hráčem ligy Joelem Embiidem obsadila třetí místo ve Východní konferenci a v play off vypadla ve druhém kole s Bostonem.