NBA pod Eiffelovou věží. Paříž bude potřetí v historii hostit prestižní basketbalový duel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

NBA pod Eiffelovou věží. Paříž bude potřetí v historii hostit prestižní basketbalový duel

V Paříži budou tentokrát hrát Brooklyn a Cleveland.
V Paříži budou tentokrát hrát Brooklyn a Cleveland.Profimedia
Paříž bude v lednu potřetí v historii dějištěm soutěžního utkání NBA. Ve francouzské metropoli, jež bude v příštím roce hostit olympijské hry, se utkají Cleveland a Brooklyn. Vedení zámořské ligy oznámilo, že duel základní části se odehraje 11. ledna ve víceúčelové Accor Areně známé také jako Bercy.

Pro Cavaliers bude start v Evropě znamenat historickou premiéru, dosud se představili pouze v rámci přípravy v Číně, Mexiku a Brazílii. Nets už na starém kontinentu byli a v roce 2008 sehráli přípravný zápas dokonce v Paříži. Francouzské hlavní město bylo dějištěm i zatím posledního soutěžního utkání v rámci projektu NBA Global Games, letos v lednu tam proti sobě nastoupily Chicago a Detroit. Premiéru obstaraly v roce 2020 Milwaukee a Charlotte.

Francie je mimo Kanadu největším "dodavatelem" zahraničních hráčů v NBA, dosud jich v lize nastoupilo podle ligových statistik 42 včetně čtyřnásobného šampiona a čerstvě zvoleného člena basketbalové Síně slávy Tonyho Parkera. V současnosti se připravuje na vstup do slavné ligy obrovský talent Victor Wembanyama, který ovládl červnový draft a bude hrát za Parkerův bývalý tým San Antonio. V Clevelandu ani Brooklynu ale v současnosti žádný francouzský hráč na soupisce není.