Přichází král střelců estonské ligy, basketbalisty Nymburka posílil rozehrávač Gordon

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Přichází král střelců estonské ligy, basketbalisty Nymburka posílil rozehrávač Gordon
Gordon si zahrál také na univerzitě Nicholls v Louisianě.
Gordon si zahrál také na univerzitě Nicholls v Louisianě.Profimedia
Nymburk získal jako posilu na rozehrávku Američana Tye Gordona (24). Ten přichází z týmu Tartu Ülikool, ve kterém byl králem střelců estonské ligy. V posledním roce před příchodem do Evropy byl na univerzitě Nicholls v Louisianě s průměrem 20,8 bodu třináctý mezi kanonýry v celé NCAA a získal ocenění pro nejlepšího hráče konference Southland. Středočeši oznámili angažování čtvrté letní posily na webu.

Minulou sezonu načal Gordon v litevském týmu Gargždai, ale v lednu se přesunul do Estonska a dovedl Tartu ke stříbru v domácí lize a k třetímu místu v estonsko-lotyšské soutěži, v níž byl s 19,8 bodu na zápas druhým nejlepším střelcem. Trenér Nymburka Francesco Tabellini charakterizoval Gordona jako moderního rozehrávače.

"Je schopný skórovat i vytvářet příležitosti pro své spoluhráče. Jeho fyzická síla na obou koncích hřiště a intenzita jeho přihrávek na mě udělaly největší dojem, když jsem poprvé začal sledovat jeho hru. Věřím, že jsme získali dalšího vysoce motivovaného hráče s obrovským potenciálem," řekl nový kouč bývalých šampionů.

V minulém týdnu už se stal hráčem třetího týmu minulého ročníku české ligy jiný Američan Thomas Bell, v létě přišli také Spencer Svejcar z Ústí nad Labem a Sukhmail Mathon z Ostravy.