Basketbalové El Clásico patří Barceloně. Řádil Laprovittola, Veselý dal 11 bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalové El Clásico patří Barceloně. Řádil Laprovittola, Veselý dal 11 bodů

Barcelona vyhrála prestižní bitvu proti Realu.
Barcelona vyhrála prestižní bitvu proti Realu.Profimedia
Basketbalový rok 2023 odstartoval ve španělské nejvyšší soutěži lákavým duelem, Barcelona v něm porazila Real Madrid na jeho hřišti 87:78. Blaugranas byli daleko lepší v útočné fázi a zejména díky Nicolasi Laprovittolovi (32) a Corymu Higginsovi (33) dokázali koncovku urvat pro sebe. Jan Veselý (32) v utkání nasbíral 11 bodů, Tomáš Satoranský (31) pouze 4.

Nezastavitelný byl zejména Higgins, v poslední čtvrtině byl u 23 z 25 bodů svého týmu. Barcelona navíc v klíčových fázích zápasu minimalizovala jinak skvělý výkon Waltera Tavarese a po výhře v prestižním klání se na Real dotáhla v čele tabulky. Oba celky mají v sezoně bilanci 11-3.

Prvních deset minut se neslo ve znamení bodů (26:28 - ve skutečnosti šlo o úvodní čtvrtinu s nejvyšším počtem bodů v historii vzájemných zápasů), druhá čtvrtina měla ale úplně jiný scénář. Ačkoli se zdálo, že hosté mírně změnili taktiku, Barcelona zkusila trefovat trojky a byla navíc úspěšná i na doskoku v útoku. Nicméně skóre se paradoxně převalilo na stranu domácího Realu.

Ve druhé půli se Barceloně povedly dvě bodové šňůry a těsně před startem čtvrtého dějství odskočili hosté až na rozdíl pěti bodů. Čtyři body Poiriera a trestné hody Hezonji sice znamenaly srovnání skóre na 62:62, pak už ale zase vládli hosté. Trenér Jaskevičius si vzal oddechový čas a dal prostor Higginsovi (18 bodů) s Laprovittolou (19 bodů), kteří zařídili rozhodující náskok.

Dalším důležitým hráčem Barcelony byl Nikola Kalinič, který k 9 bodům přidal 8 doskoků. Jan Veselý nastřílel 11 bodů, Tomáš Satoranský 4.

Utkání Real Madrid – Barcelona 78:87

Barcelona se v tabulce dotáhla na Real.
Barcelona se v tabulce dotáhla na Real.Flashscore