Bílek: Naše skóre v Lize mistrů vypadá hrozivě, ale není to žádná hanba

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bílek: Naše skóre v Lize mistrů vypadá hrozivě, ale není to žádná hanba
Michal Bílek poukazoval po utkání na San Siru na obrovskou sílu Interu.
Michal Bílek poukazoval po utkání na San Siru na obrovskou sílu Interu.
Profimedia
Inter Milán při vítězství 4:0 nad Plzní podle Michala Bílka ukázal obrovskou kvalitu. Trenéra Viktorie potěšilo, že hosté do 35. minuty drželi s favoritem krok, o to víc ho mrzely dvě inkasované branky do konce úvodního poločasu. Bílek souhlasil s tím, že plzeňské skóre 3:20 a nula bodů po pátém z šesti kol skupiny C vypadá hrozivě.

Domácí favority na San Siru poslal do vedení ve 35. minutě Henrik Mchitarjan, ještě do přestávky zvýšil Edin Džeko, který se trefil i po změně stran. Čtvrtý gól Interu vstřelil těsně před koncem střídající Romelu Lukaku, který naskočil do zápasu po dvouměsíční pauze způsobené zraněním.

"Drželi jsme to do 35. minuty, pak jsme bohužel dvakrát nezachytili náběh soupeře, který se dostal do pokutového území a dal branky. Byla to škoda, protože do té doby jsme hráli slušně," řekl na tiskové konferenci Bílek, jehož svěřenci ani jednou nevystřelili na branku Interu.

Plzeňští prohráli i druhé utkání s milánským týmem, doma mu v září podlehli 0:2. "Kvalita Interu v rychlosti, ovládání míče všech hráčů je na obrovské úrovni. Nejdou do tolika ztrát, i když v úvodu zápasu i oni několikrát ztratili balon. To bylo v pořádku, ale první brankou se uklidnili a přehrávali nás. Ukázala se jejich kvalita," ocenil kouč soupeře.

Tabulka skupiny C Ligy mistrů
Flashscore

Bosenský reprezentant Džeko proti Viktorii nastřílel už 12 soutěžních branek v 10 duelech. "Džeko zase potvrdil svou extratřídu. Nejenom, že umí dávat branky, ale je obrovsky platný i v mezihře. Dovede si odskočit, neztrácí lacině balon, má dobrou kopací techniku. K tomu má obrovský klid a zkušenosti. Je velmi těžké ho bránit, ukázal nespornou kvalitu," prohlásil sedmapadesátiletý kouč.

Úřadující čeští šampioni mají po pěti zápasech skóre 3:20 a skončí poslední. Poslední utkání ve skupině sehrají v úterý doma proti Barceloně. "Skóre vypadá hrozivé, ale není to žádná hanba, že hrajeme Ligu mistrů. Jsme velmi spokojeni s tím, že jsme se tam dostali z předkol, která pro nás byla nesmírně těžká," uvedl Bílek. "Jsme opravdu rádi, že si Ligu mistrů můžeme zahrát, i za cenu toho, že dostáváme takové příděly."