Bohemians – Sparta 2:6. Derby plné krásných branek ovládli hosté, vítězství ušil Krejčí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bohemians – Sparta 2:6. Derby plné krásných branek ovládli hosté, vítězství ušil Krejčí

Aktualizováno
Jan Kuchta dával po úniku 10 minut před koncem gól na 5:2.
Jan Kuchta dával po úniku 10 minut před koncem gól na 5:2.@ACSparta_CZ
Sparta porazila v 19. kole Fortuna ligy Bohemians 6:2. Ústřední postavou duelu byl Ladislav Krejčí, který při dalším startu na pozici stopera zakládal většinu akcí Letenských a hned dvakrát se střelecky prosadil. Rodák z Rosic u Brna nejprve otevřel skóre a po změně stran v klíčový moment uklidnil své mužstvo úspěšně zahranou penaltou. V 70. minutě ovšem sám zavinil pokutový kop a ten ve svůj druhý gól v zápase proměnil Aleš Čermák. Na víc se však Klokani nezmohli a naopak znovu inkasovali, poprvé po zimní přestávce tak ztratili body.

Bohemians – Sparta 2:6

Velkou šanci měl už v páté minutě Jan Kuchta, jenž z pravé strany poslal míč těsně vedle levé tyče. Chvíli nato byl úspěšný při dorážce střely Lukáše Haraslína, z důvodu ofsajdového postavení mu ale gól nemohl být uznán. Tlak Sparty nakonec ovoce přinesl v 15. minutě, kdy po prodlouženém centru Kaana Kairinena doklepával míč do odkryté sítě Krejčí. Letenští z nastoleného tempa neustupovali. Po půlhodině mohl zvýšit skóre Tomáš Čvančara, z hranice vápna ale trefil břevno.

Emotivní poločas byl okořeněn několika strkanicemi, které vyvolaly především drsné fauly domácího Erika Prekopa a hostujícího Čvančary. Oba hříšníci mohli být za žluté karty rádi. V nastavení téměř přišel na druhé straně gól z ničeho. Martin Vitík zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a domácí kopali penaltu. Tu ovšem přízemní střelou doprostřed neproměnil David Puškáč.

Bohemka nastoupila do druhé půle v naprosto jiném nasazení, za které byla záhy odměněna. Čermák dostal více prostoru k zakončení a skvělou střelou na zadní tyč vyrovnal. Radost Klokanům ale dlouho nevydržela. V 56. minutě se krásně položil do balonu Haraslín a prudkou ranou pod břevno vrátil vedení Letenským. To o chvíli později zvýraznil Krejčí, který na rozdíl od Puškáče ruku protihráče z penaltového puntíku potrestal.

Silnou pasáž hostů podtrhnul ještě Čvančara, jenž po rohovém kopu úspěšnou hlavičkou přidal čtvrtý gól Rudých. Zelenobílí ale v 70. minutě snížili. Z penalty se podruhé v zápase prosadil Čermák, který se zároveň stal prvním úspěšným exekutorem ve vzájemných kláních v dresu Bohemians od roku 1988. Definitivní klid dodal sparťanům v 81. minutě Kuchta, jenž se trefil poprvé od října. V nastaveném čase se mezi úspěšné střelce zapsal i tradiční žolík Martin Minčev.

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY
Aktuální tabulka FORTUNA:LIGYLivesport