Celtics v souboji nejlepších týmů Východu přehráli Brooklyn Nets

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Celtics v souboji nejlepších týmů Východu přehráli Brooklyn Nets

Celtics v souboji nejlepších týmů Východu přehráli Brooklyn Nets
Celtics v souboji nejlepších týmů Východu přehráli Brooklyn NetsProfimedia
Boston Celtics ve čtvrtek zvítězili nad Brooklynem na jeho palubovce o 11 bodů 109:98. Hvězda Celtics Jayson Tatum (24) zaznamenala double-double za 20 bodů a 11 doskoků. Boston se tak svému soupeři vzdálil na čele Východní konference.

Brooklyn – Boston 109:98

Marcus Smart a Malcolm Brogdon přidali za Celtics po 16 bodech, když se krátce před utkáním dozvěděli, že Jaylen Brown - který ve středu předvedl 41 bodů při vítězství Bostonu nad New Orleans - bude mimo hru s nataženým pravým přitahovačem. Trenér Celtics Joe Mazulla před zápasem řekl, že neví, jak dlouho bude Brown mimo hru, ale doufá, že to nebude déle než pár týdnů.

Nets hráli první zápas od chvíle, kdy jejich superhvězda Kevin Durant odkulhal po vítězství nad Miami s podvrtnutým vazem v pravém koleni, což ho zřejmě vyřadí na několik týdnů.

Brooklyn, vedený 24 body Kyrieho Irvinga, zvládl obdivuhodně první tři čtvrtiny a v prvním poločase vedl až o devět bodů a ve třetí čtvrtině dokonce o pět, pak se ale Boston dotáhl.

Ve čtvrté čtvrtině Celtics trefili 10 z 25 střel z pole a výrazně zlepšili obranu, takže Nets v tomto období nastříleli jen 16 bodů (6 z 19).

Celtics vyhráli pátý zápas v řadě, čímž si vylepšili bilanci na 31 vítězství a 12 porážek a natáhli svůj náskok před Nets na čele Východu na tři zápasy.

"Hráli jsme proti opravdu dobrému týmu," řekl rozehrávač Celtics Marcus Smart. "Samozřejmě soupeř byl také oslaben, ale víte, pořád je to dobrý tým se skvělými hráči."

Miami – Milwaukee 108:102

Za Miami zaznamenal Gabe Vincent 28 bodů, Bam Adebayo přidal 24 bodů a 12 doskoků a Jimmy Butler přidal 17 bodů a 11 doskoků za Heat ve střetnutí týmů, kdy ani jeden z nich nemohl vinou zranění nastoupit v optimální sestavě.

Bucks, mezi jejichž několikanásobnými absentéry byl i dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA Giannis Antetokounmpo, vedli ve druhé čtvrtině o 15 bodů, ale Heat do poločasu stihli ještě vyrovnat.

Jeden večer poté, co Heat vytvořili rekord NBA, když proměnili všech 40 trestných hodů, zaznamenali bilanci 15 ze 16 pokusů. Jejich série proměněných trestných hodů se tak prodloužila na 55, než Butler necelých 30 sekund před koncem jeden z nich minul.

Philadelphia – Oklahoma 114:133

Ve Philadelphii nastřílel Shai Gilgeous-Alexander z Oklahomy City 37 bodů a Thunder se tak pomstili 76ers za silvestrovskou prohru o 19 bodů.

Joel Embiid zaznamenal 30 bodů a 10 doskoků a James Harden přidal 24 bodů a 15 asistencí, ale Thunder trefili 51,2 % střel z pole, včetně 14 tříbodových, a favorita dokonale překvapili.