Češky v Billie Jean King Cupu vyhrály nad Polkami, rozhodly ve čtyřhře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Češky v Billie Jean King Cupu vyhrály nad Polkami, rozhodly ve čtyřhře

Markéta Vondroušová byla součástí vítězné čtyřhry (archivní foto)
Markéta Vondroušová byla součástí vítězné čtyřhry (archivní foto)Profimedia
České tenistky vyhrály v základní skupině D na finálovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové nad Polkami. Karolína Muchová (26) získala první bod proti polské soupeřce Magdaleně Frechové (24) po setech 6:2, 6:2. Karolína Plíšková ve druhém zápase prohrála 4:6, 1:6 s Magdalenou Linetteovou. Souboj s Polkami tak rozhodla čtyřhra, ve které Markéta Vondroušová s Kateřinou Siniakovou porazily polský pár Linetteová-Kawaová 6:2, 6:3.

Karolína Muchová letos vinou zdravotních problémů odehrála jen 11 turnajů, v posledních týdnech je však fit a závěr sezony podřídila přípravě na finálový turnaj Billie Jean King Cupu.

Minulý týden si v britském Shrewsbury zahrála dva zápasy na halovém turnaji ITF a poté se přesunula do Glasgow, kde šest dní ladila formu na týmovou soutěž.

I proto dnes dostala od českého kapitána Petra Pály šanci do úvodní dvouhry proti Polkám a za důvěru se odvděčila velmi dobrý výkonem a především vítězstvím. Magdalenu Frechovou, jež včera potrápila americkou favoritku Danielle Collinsovou, v duelu týmový dvojek přehrála v prvním vzájemném střetnutí hladce 6:2 6:2.

Muchová do zápasu vstoupila brejkem a získala klid na svou raketu. Rychle odskočila do vedení 5:1 a po půl hodině hry vyhrála první set. Ve velmi dobrém výkonu pokračovala i v druhé sadě, opět nepřišla o podání a po hodině a čtvrt mohla s úsměvem slavit zisk prvního bodu.

Přehled zápasu Muchová - Frechová 6:2, 6:2

"Na začátku jsem byla nervóznější. Ale hned ze začátku jsem se chytla a psal mi servis. S výkonem jsem spokojená," komentovala Muchová v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi.

"Na ten souboj jsem si věřila, že na něj mám hru. Že to může být takové, jaké to dnes bylo. Jsem tu už týden, mám tedy pár tréninků v nohách a to mi pomohlo," dodala 26letá rodačka z Olomouce, jež si pomohla 22 winnery.

Karolína Plíšková vítězný bod nepřidala, Magdaleně Linetteové podlehla dvakrát 4:6, 1:6. 

Na začátku druhé sady se třicetileté rodačce z Loun podařilo 49. hráčku světa "brejknout", poté ale prohrála šest her za sebou. Plíškové nepomohlo ani osm es, vedle pěti dvojchyb udělala 33 nevynucených chyb. S Linetteovou prohrála teprve druhý z devíti vzájemných zápasů.

Přehled zápasu Plíšková - Linetteová

Rozhodla čtyřhra. Do ní Češky nasadily Kateřinu Siniakovou s Markétou Vondroušovou, soupeřky nastoupily s dvojicí Katarzyna Kawaová a Magdalena Linetteová, která nahradila původně nahlášenou Alicji Rosolskou. Český pár slavil vítězství po setech 6:2, 6:3 - tým kapitána Petra Pály má tak první bod, soupeřky zůstávají na nule.

Přehled rozhodující čtyřhry

Polky bez omluvené světové jedničky Igy Šwiatekové zahájily soutěž známou dříve jako Fed Cup středeční porážkou s USA 1:2. Češky se s Američankami utkají v pátek. Do semifinále postoupí pouze vítěz skupiny.

Kompletní výsledky zápasů o Pohár Billie Jean Kingové