Další rána pro Plzeň, Kopic má natržený sval a bude nejméně měsíc mimo hru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další rána pro Plzeň, Kopic má natržený sval a bude nejméně měsíc mimo hru

Jan Kopic má natržený sval.
Jan Kopic má natržený sval.Profimedia
Fotbalisté Plzně přišli po útočníkovi Janu Klimentovi (29) na nejbližší zápasy o další oporu. Pravý křídelník Jan Kopic (32) si ve středečním ligovém utkání se Slováckem natrhl sval a mimo hru bude nejméně měsíc. Novinářům to řekl trenér Viktorie Michal Bílek (57) po dnešním vítězství 1:0 v Liberci.

Kopic v týdnu proti Slovácku otevřel hned v první minutě skóre a pomohl k vítězství 3:0, ale už v závěru úvodního dějství musel střídat. Vyšetření ukázalo, že dvaatřicetiletý reprezentační záložník utrpěl vážnější poranění.

"Má natržený sval, bude delší dobu mimo. Vypadá to minimálně na čtyři týdny. Uvidíme, jak se to bude léčit," řekl Bílek po vítězství v Liberci v utkání 7. ligového kola. "Co se týče ještě nějaké posily na tento post, tak v tuhle chvíli o tom nepřemýšlíme," dodal kouč obhájce ligového titulu a aktuálního lídra tabulky.

Kopic je v krátké době druhou z plzeňských opor, která vypadla ze hry kvůli svalovým problémům. Na konci srpna se v odvetě závěrečného 4. předkola Ligy mistrů s Karabachem zranil útočník Kliment a Bílek před týdnem odhadl absenci letní posily na čtyři až šest týdnů.