Další změny v kádru basketbalistů Nymburka, přišel syn trenérské ikony Boeheim

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další změny v kádru basketbalistů Nymburka, přišel syn trenérské ikony Boeheim
Basketbalisty Nymburka posílil Jimmy Boeheim.
Basketbalisty Nymburka posílil Jimmy Boeheim.Profimedia
V kádru basketbalových šampionů z Nymburka nastal další pohyb. Po pouhých dvou týdnech v týmu skončil křídelní hráč De'Riante Jenkins (26), který vedení klubu nepřesvědčil, a novou tváří se stal jiný Američan Jimmy Boeheim (24). Syn trenérské legendy univerzitního basketbalu a člena Síně slávy Jima Boeheima podepsal smlouvu do konce sezony s opcí na další ročník, uvedli Středočeši na svém webu. Na zkoušce zabojuje o angažmá v Nymburce také jeho krajan Cory Reeves (25).

Boeheim přichází na pozici menšího pivota jako náhrada po nedávném odchodu Litevce Rapolase Ivanauskase. V Evropě hraje prvním rokem a dosud působil v řeckém klubu Karditsas. Předtím hrál doma na univerzitě Syracuse pod vedením svého otce, jednoho z pouhých dvou koučů s více než tisícovkou vítězství v NCAA a někdejšího asistenta trenéra americké reprezentace, s níž v této pozici získal tři zlaté olympijské medaile a dva tituly mistra světa.

"Zaujal nás a po rozhovoru s ním jsme se ho rozhodli podepsat. Potřebovali jsme hráče, který bude z pozice čtyři nebezpečný na perimetru, a to by Boeheim měl splňovat," uvedl sportovní manažer a trenér Nymburka Ladislav Sokolovský.

Reevese Nymburk otestuje na pozici křídla. Naposledy hrál nižší španělskou soutěž za Alfindén. S jeho předchůdcem Jenkinsem klub rozvázal smlouvu po pouhých dvou ligových zápasech. "Bohužel nepřišel v dobré formě a trvalo by dlouho, než by nám mohl skutečně pomoci. Reeves má velkou chuť se prosadit, má zajímavou dynamiku, tak uvidíme, jak se mu bude dařit," řekl Sokolovský.