Euforii z první výhry chceme přenést do Moldavska a také na Euro, hlásí Souček

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Euforii z první výhry chceme přenést do Moldavska a také na Euro, hlásí Souček

Tomáš Souček odehrál proti Polsku celé utkání.
Tomáš Souček odehrál proti Polsku celé utkání.fotbal.cz
Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Souček (28) touží po pátečním povedeném vstupu do kvalifikace o mistrovství Evropy 2024 a výhře 3:1 nad Polskem udržet v pondělním utkání v Moldavsku euforii kolem týmu a ideálně ji přenést až do samotného turnaje. Myslí si, že podařený start do skupiny si Češi můžou pokazit pouze sami. Přeje si také, aby národní mužstvo navázalo na předešlou výhru v Kišiněvě z roku 2002.

"Jsem rád, že po zápase nebyla euforie jenom v naší šatně, ale v celém Česku, že to proběhlo. Cítili jsme euforii už na stadionu od všech diváků a také od lidí v republice, že nám fandí. To tady chceme zanechat. Byl to teprve první zápas v kvalifikaci, cesta je dlouhá. Náš cíl je postoupit. Euforii pak chceme přenést do Eura, kde chceme být," řekl Souček na tiskové konferenci.

"První vítězství pro nás bylo obrovsky důležité, protože Polsko je nejtěžším soupeřem ve skupině. Cítíme, že díky první výhře je větší šance postoupit, ale pořád nám zbývá sedm zápasů. Chceme navázat na první vítězství a získat druhé. Pokud se nám to povede, můžeme mluvit o podařeném začátku," uvedl osmadvacetiletý záložník.

Češi proti Polsku vedli už po necelých třech minutách 2:0. "Co se týče prvního zápasu, musím ještě jednou celý tým pochválit, jak jsme do toho vstoupili. Řekli jsme si, že do toho chceme jít od první minuty, to se povedlo doslova. Viděl jsem z týmu extrémně velikou sílu, jak jsme bojovali jeden za druhého. Všichni víme, že si ten start můžeme vždycky pokazit jen sami. Věřím, že celý tým do toho půjde stejně jako do zápasu s Polskem," prohlásil Souček.

Podle něj nehrozí, že by Češi soupeře, který v úvodu kvalifikace zachránil doma remízu 1:1 s Faerskými ostrovy, podcenili. Skupinu E ještě doplňuje Albánie. "Věřím, že tým je silný a po výhře ještě silnější. Stačí vypnout v jediném souboji, dostat gól a vždycky je zápas o dost těžší, to samé když nechytneme začátek. Každý soupeř je těžší a těžší, když nabyde sebevědomí. Tomu chceme zabránit. Chceme do toho jít od první minuty a na hřišti ukázat, že jsme tým, který si přijel pro tři body," podotkl hráč West Hamu.

Očekává také jiný zápas než s Polskem. "Viděli jsme pár videí, jak Moldavsko v posledních zápasech hraje. Chceme být víc na balonu, vytvářet si šance, přetavit je v gól a být aktivní," mínil rodák z Havlíčkova Brodu.

Češi v říjnu 2002 v dosud jediném vzájemném utkání v Kišiněvě zvítězili 2:0. Tehdy šlo o první duel v kvalifikaci o Euro 2004 v Portugalsku. "Chtěli bychom v tom pokračovat a porazit Moldavsko jako předešlý tým. Jsem poprvé na tomto stadionu. Věřím, že budoucí vzpomínky budu mít hlavně v tom, že jsem sem přijel a jako celý tým jsme to zvládli," řekl někdejší hráč Žižkova, Liberce či Slavie.

Více o zápasu Moldavsko – Česko