Livesport jedenáctka 19. kola: Zlín má po explozi čtyřnásobné zastoupení, top hráčem je Žák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 19. kola: Zlín má po explozi čtyřnásobné zastoupení, top hráčem je Žák
Pro Filipa Žáka byly víkendové trefy jeho prvními v dresu Zlína, kam přišel v létě z Teplic.
Pro Filipa Žáka byly víkendové trefy jeho prvními v dresu Zlína, kam přišel v létě z Teplic.Profimedia
Nejlepší jedenáctku kola, která je tvořena na základě známek Livesportu, ovládli v posledním podzimním dějství fotbalisté Zlína. Předposlední tým ligy má v sestavě hned čtyři zástupce a z jeho řad vzešel i top hráč tohoto víkendu Filip Žák (28). Po třech vyslancích má v týmu Plzeň se Slavií.
Nej sestava kola.
Nej sestava kola.Livesport

Brankář

Martin Jedlička (Bohemians) 8,4

České Budějovice na něj vyslaly celkem devět střel, což se na podzim žádnému týmu nepovedlo. Čisté konto udržel i přesto, že se u něj hodnota post-shot xG zastavila na čísle 1,33.

Obránci

Jan Bořil (Slavia) 7,8

Vstřelil rozhodující gól a v ofenzivě se mu celkově dařilo, když vyhrál čtyři ze šesti útočných soubojů. K tomu přidal i sedm získaných míčů na soupeřově polovině.

Tomáš Čelůstka (Zlín) 7,8

Poprvé v sezoně bodoval a při domácí demolici Hradce blýskl se rovnou dvěma asistencemi. Nemusel při tom podstoupit žádný ofenzivní duel.

Sampson Dweh (Plzeň) 7,7

Zapsal se na střeleckou listinu, znamenitého počinu však dosáhl hlavně při bránění. Míč zachytil totiž hned 19krát, průměrně přitom dosáhne sotva na šest zisků.

Záložníci

Pavel Šulc (Plzeň) 7,9

Dal gól a potvrdil tak, že se v poslední době umí dostávat do dobrých pozic pro zakončení. V posledních pěti utkáních totiž zapsal vždy minimálně 0,31 xG.

Jakub Janetzký (Zlín) 7,7

Mezi tři tyče zamířil poprvé od nezapomenutelného střetnutí s Mladou Boleslaví (5:9) a hned z toho byl gól. Vyhrál pět ze šesti hlavičkových soubojů.

Petr Reinberk (Slovácko) 7,7

Asistoval u jediné branky utkání a na přihrávkách si dával záležet i v průběhu celého zápasu. Zkompletoval na jeho poměry skvělých 81 % pasů.

Cadu (Plzeň) 7,7

Má na svědomí gólovou přihrávku u pojišťující trefy Matěje Vydry do prázdné branky. Proti Olomouci neprohrál jediný defenzivní souboj.

Útočníci

Filip Žák (Zlín) 8,4

Dvěma góly v prvních 20 minutách rozhodl o tom, že všechny tři body zůstanou ve Zlíně. Stačily mu k tomu dvě střely a tři doteky v pokutovém území soupeře.

Žákovy statistiky proti Hradci.
Žákovy statistiky proti Hradci.Profimedia / Livesport

Lukáš Bartošák (Zlín) 7,8

Svou krásnou brankou završil nejpovedenější poločas Zlína v historii samostatné české ligy (4:0). Z pozice útočníka podstoupil 10 defenzivních soubojů.

Václav Jurečka (Slavia) 8,2

Výstavní ranou pod břevno otevřel skóre zápasu v Ostravě. Měl zároveň na svědomí neuvídaných devět přihrávek do finální třetiny hřiště.