Ztráta na úvod MS. Olympijské vítězky z Kanady nedaly penaltu a remizovaly s Nigérií

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ztráta na úvod MS. Olympijské vítězky z Kanady nedaly penaltu a remizovaly s Nigérií

Aktualizováno
Kanada na úvod MS ztratila.
Kanada na úvod MS ztratila.Profimedia
Olympijské vítězky Kanaďanky vstoupily do mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu bezbrankovou remízou s Nigérií. Hrdinkou zápasu skupiny B v Melbourne byla brankářka afrického týmu Chiamaka Nnadozieová (22), jež si připsala několik klíčových zákroků včetně zneškodněného pokutového kopu. Debut na světovém šampionátu nevyšel fotbalistkám Filipín, které v úvodním zápase ve skupině podlehly Švýcarsku 0:2. Ještě o jednu branku víc inkasovaly reprezentantky Kostariky, které podlehly Španělkám 0:3.

Nigérie – Kanada 0:0

Nnadozieová se blýskla 50. minutě skokem k levé tyči při penaltě Christine Sinclairové, jež byla předtím faulována. Čtyřicetileté kanadské kapitánce, která je se 190 reprezentačními góly světovou rekordmankou, tak znemožnila skórovat jako první fotbalistce v historii na šesti světových šampionátech.

Nigérie dohrávala závěrečné minuty bez vyloučené záložnice Deborah Abiodunové, ale cennou remízu udržela. Ve čtvrtek se jeden ze čtyř afrických celků na turnaji utká v Brisbane s domácí Austrálií, jež zahájila MS výhrou 1:0 nad Irskem a vede tabulku skupiny.

Statistiky utkání
Statistiky utkáníOpta by Stats Perform

Filipíny – Švýcarsko 0:2

Na rozdíl od Kanady proměnily penaltu Švýcarky, které ve svém prvním duelu na turnaji zdolaly 2:0 Filipíny. Favoritky debutanta na MS přestřílely 17:3 a převahu gólově potvrdily Ramona Bachmannová krátce před půlí z pokutového kopu a po přestávce Seraina Piubelová.

Utkání se hrálo na plně zastřešeném stadionu v Dunedinu a přilákalo méně než polovinu třicetitisícové kapacity. Švýcarky se díky lepšímu skóre dostaly do čela tabulky skupiny A před Nový Zéland, který ve čtvrtek zdolal 1:0 Norsko.

Průměrná pozice hráček Švýcarska.
Průměrná pozice hráček Švýcarska.Livesport

Španělsko – Kostarika 3:0

O dosud nejvýraznější vítězství šampionátu se postaralo Španělsko, které bez problémů porazilo 3:0 Kostariku. Spolufavoritky turnaje stanovily konečné skóre za necelou půlhodinu hry a nemuselo je ani mrzet, že ve 34. minutě neproměnila Jennifer Hermosová penaltu. V pátém utkání MS to byl pátý nařízený pokutový kop a třetí nevyužitý. Dalšími týmy ve skupině C jsou Zambie a Japonsko, které se střetnou v sobotu.

Hodnocení jednotlivých hráček.
Hodnocení jednotlivých hráček.Livesport