Juventus přerušil vítěznou sérii. De Ketelaere pomohl Atalantě do TOP čtyřky, AC má jen bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus přerušil vítěznou sérii. De Ketelaere pomohl Atalantě do TOP čtyřky, AC má jen bod
Aktualizováno
Olivier Giroud nedal proti Boloni penaltu a AC ztratil za remízu 2:2.
Olivier Giroud nedal proti Boloni penaltu a AC ztratil za remízu 2:2.AFP
Juventus remizoval ve 22. kole Serie A s Empoli 1:1. Zápas ovlivnilo vyloučení Arkadiusze Milika, přesto se Stará dáma dostala vedení. V 70. minutě ale srovnal Tommaso Baldanzi a Juventus na osmou soutěžní výhru v řadě nedosáhl. Atalantě zajistili triumf 2:0 nad Udinese Aleksej Mirančuk a Gianluca Scamacca. Oběma nahrával Charles De Ketelaere, jenž má v ročníku na kontě už šest ligových asistencí. Nerazzurri vyhráli pátý domácí ligový duel v řadě a posunuli se na čtvrtou příčku. AC Milán poprvé po více než měsíci v Serii A nezvítězil, proti Boloni nedal dvě penalty a bere jen bod za výsledek 2:2.

Atalanta – Udinese 2:0

První příležitost mělo domácí mužstvo, krátce před čtvrthodinou hry se Scamacca dostal ke střele volejem, nasměroval ji však mimo tři tyče. Fanoušky mohl rozjásat v 19. minutě Giorgio Scalvini, nicméně jeho pokus z úhlu zlikvidoval Maduka Okoye. Bergamský celek se tak dočkal až po 33 minutách hry, když si Mirančuk naběhl na rychlý balon před bránu a krkolomným kopem ho poslal přesně na zadní tyč. Krátce před pauzou mohl dorovnat skóre Festy Ebosele, kterého ale vychytal Marco Carnesecchi.

Toto selhání soupeře potrestal v nastavení Scamacca, jenž se ve vápně dostal k odraženému míči a křižnou ranou navýšil náskok Nerazzurri. Na počátku druhého dějství diváci viděli zvýšenou střeleckou aktivitu hostů, a to i přesto, že v jeho úvodních 10 minutách měli míč na kopačkách jen asi čtvrtinu herního času. Lombarďané ale soupeře drželi bezpečně daleko a postupně opět přejímali iniciativu. Udine se dále tlačilo alespoň k čestnému úspěchu, nicméně velkých šancí už bylo k vidění sporadické množství.

Juventus – Empoli 1:1

Od úvodních minut Juventus na hřišti dominoval a záhy se dočkal první šance. Už v šesté minutě mířil Dušan Vlahovič z přímého kopu na bližší tyč, avšak gólman jeho pokus pohlídal. V 18. minutě přišla pro favorita velká překážka, když za nevybíravý skluz viděl červenou kartu Milik. I přes početní převahu bylo většinu času v defenzivě Empoli, Starou dámu však k větším šancím nepouštělo.

První branku tak přinesla až změna stran, kdy po rohu propadl míč k Vlahovičovi, jenž zblízka otevřel skóre. Jinak ale více drželi míč hráči Azzurri, a ti se tak dočkali vyrovnání. V 70. minutě vyslal Baldanzi nenápadnou ránu zpoza vápna, která zaplula přesně k pravé tyči. Následující průběh utkání už byl na šance skoupý, výjimkou byl náběh Nicola Cambiaghio, jenž pálil na bližší tyč, Wojciech Szczesny si však znovu poradil.

AC Milán – Boloňa 2:2

Ve 29. minutě se do vedení dostali hosté. Po zmatku v šestnáctce Milána balon propadl až na pravou stranu k Joshuovi Zirkzeemu, který ho z úhlu propasíroval mezi Maignanovýma nohama. Domácí mohli vrátit úder vzápětí, Simon Kjaer však z malého vápna mezi tři tyče nedokázal usměrnit centr Christiana Pulišiče. Dánský obránce byl hlavní postavou i v další situaci, když byl ve vápně zasažen kopačkou do obličeje. Byla nařízena penalta, kterou ale neproměnil Olivier Giroud kvůli skvělému zákroku Lukasze Skorupského.

Úspěšný byl až ve 45. minutě Ruben Loftus-Cheek, jenž se prosadil po přihrávce Davideho Calabrii. Hned zkraje druhého poločasu se do nadějné příležitosti probojoval autor prvního gólu Zirkzee. Nizozemský útočník si zpracoval a zasekl míč v šestnáctce, jeho následný pokus z bezprostřední blízkosti však jen těsně přeletěl horní tyč. V 64. minutě rozehrál střídající Alessandro Lorenzi rohový kop a po zblokované hlavičce se balon odrazil k Tijanimu Reijndersovi, který pak krásnou ranou orazítkoval spojnici.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

O devět minut později byla po faulu na Rafaela Leãa odpískána další penalta ve prospěch AC. Tentokrát se k ní postavil Theo Hernández, ale ani on v důležitý okamžik neuspěl, když míč namířil pouze do pravé tyče. Toto selhání ovšem Milánské mrzet nemuselo, jelikož se těsně před koncem utkání podruhé v zápase po úspěšné hlavičce prosadil Loftus-Cheek. Bláznivý zápas nakonec přeci jen skončil nerozhodně, protože se v druhé minutě nastavení z penaltového puntíku nemýlil Orsolini.

Tabulka Serie A