Hradec porazil Zbrojovku a je čtvrtý, Bohemians remizovali s Olomoucí 1:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hradec porazil Zbrojovku a je čtvrtý, Bohemians remizovali s Olomoucí 1:1
Fotbalisté Hradce se radují z gólu do sítě brněnské Zbrojovky.
Fotbalisté Hradce se radují z gólu do sítě brněnské Zbrojovky.Profimedia
Fotbalisté Hradce Králové v 11. kole FORTUNA:LIGY porazili Zbrojovku Brno 2:1 a posunuli se na čtvrté místo ligové tabulky. Bohemians stále čekají na první domácí výhru, s Olomoucí remizovali 1:1 a klesli na pátou příčku. V důležitém souboji celků ze spodní poloviny tabulky České Budějovice porazily Teplice 2:0.

Hradec Králové porazil nováčka z Brna 2:1 a posunul se na čtvrté místo neúplné ligové tabulky. Utkání v Mladé Boleslavi, kde hrají Východočeši domácí zápasy, gólově otevřel v 29. minutě brněnský útočník Jakub Řezníček. Krátce před pauzou z penalty vyrovnal kapitán Jakub Rada a v 88. minutě dokonal obrat útočník Daniel Vašulín.

Hradec navázal na výhru 4:1 nad Teplicemi a v nejvyšší soutěži doma neprohrál popáté za sebou. Zbrojovka nebodovala potřetí v řadě a je devátá.

Přehled zápasu Hradec - Brno

Bohemians stále čekají na první domácí výhru

Bohemians 1905 remizovali s Olomoucí 1:1. Hosty poslal už ve třetí minutě do vedení Florent Poulolo, v 70. minutě ale srovnal Martin Dostál. Oba týmy se spolu ve 37. vzájemném duelu v nejvyšší soutěži už posedmnácté rozešly nerozhodně a protáhly aktuální sérii bez porážky na čtyři ligová utkání.

Poulolo si hned ve třetí minutě naskočil na centr od Jiřího Slámy a hlavou otevřel skóre. Poulolo se v české lize prosadil potřetí a v této sezoně nejvyšší soutěže poprvé. První gól v ročníku vstřelil také Dostál, jenž v 70. minutě srovnal na 1:1. 

Bohemians coby domácí tým znovu nezvítězili a získali v Ďolíčku v této sezoně pouze tři z celkových 19 bodů. Naopak Hanáci venku v lize počtvrté za sebou neprohráli. Pražané klesli na páté místo, Olomouc je v neúplné tabulce šestá o čtyři body zpět.

Přehled zápasu Bohemians - Olomouc

České Budějovice porazily Teplice

Fotbalisté Českých Budějovic vyhráli v Teplicích 2:0 a už počtvrté si odvezli tři body ze hřiště soupeře. Zápas sousedů ze spodních pater rozhodli ve druhém poločase Patrik Hellebrand a Lukáš Čmelík

Hellebrand v 52. minutě dostal hodně volného prostoru a z 18 metrů zamířil přesně k tyči. Pro českobudějovického záložníka to byl druhý gól v sezoně poté, co se zapsal mezi střelce v premiéře proti Pardubicím. Pět minut před koncem se hosté znovu prosadili střelou z dálky.  Střídající Čmelík ozdobil svůj padesátý ligový zápas sedmým gólem a pečetil výhru Českých Budějovic. 

Hosté postoupili v neúplné tabulce na osmé místo, Teplice jsou po druhé domácí prohře v sezoně třinácté.

Přehled zápasu Teplice - České Budějovice

Tabulka FORTUNA:LIGY