Každý hráč v mužstvu chce postoupit, říká Hancko. V umělé trávě nevidí problém

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Každý hráč v mužstvu chce postoupit, říká Hancko. V umělé trávě nevidí problém

Dávid Hancko věří v postup Sparty.
Dávid Hancko věří v postup Sparty.Twitter @ACSparta_CZ
Stoper Dávid Hancko (24) cítí z každého hráče fotbalové Sparty touhu postoupit přes Viking Stavanger do 3. předkola Evropské konferenční ligy. Nepředpokládá, že norský celek v domácím utkání hraném na umělé trávě něco změní na způsobu hry, který mu minulý čtvrtek na Letné pomohl k bezbrankové remíze.

"Ať už trenéři nebo vedení nám dali jasně najevo, že chceme postoupit. Bylo by to slovíčkaření, jestli chceme, nebo musíme. Každý hráč v mužstvu chce postoupit. Myslím si, že i v domácím zápase, i když to výsledkově nebylo podle našich představ, tak napadání a celkově aktivita tam navzdory jejich hlubokému bloku byly. Chybí nám jen vstřelit gól a věřím, že se nám to zítra podaří zlomit a odvezeme si postup," řekl Hancko na tiskové konferenci.

Viking vybojoval v Praze nerozhodný výsledek především díky hlubokému bloku. "Je možné, že když budou hrát doma, zkusí v úvodu víc napadat a něčím nás překvapit, moc to ale nepředpokládám i podle toho, jak oslavovali remízu 0:0 a že dokázali vydržet ve svém plánu, i když jejich bránění u nás nebylo úplně pěkné. Myslím, že v tom budou pokračovat a bude to opět na nás, abychom podali takový výkon, jaký jsme podali, a otevřeli je gólem. To bude to nejdůležitější," uvedl slovenský reprezentant.

"Netřeba zapomenout na jejich ofenzivu, protože jednoduchostí v přechodu jsou nepříjemní. I u nás se dostali do příležitostí, i když se nám podařilo je zastavit. Klíčové znovu bude, abychom byli vzadu pevní a vyřešili ty situace. Potom to bude samozřejmě o naší efektivitě a o tom, jak se dokážeme popasovat s jejich blokem. Věřím, že díky tomu, jak jsme se celý týden připravovali, nám to zítra vyjde," konstatoval Hancko.

Utkání na hřišti aktuálně čtvrtého týmu norské ligy, která se hraje systémem jaro - podzim, se odehraje na umělé trávě. Sparťané si na něm už v úterý poprvé zatrénovali. "Adaptace je rozdíl, ale osobně jsem hrál dlouho v Žilině na umělé trávě, takže pro mě to není takový rozdíl. Když jsem teď viděl, jak je umělka mokrá, tak si myslím, že by to mohlo být velmi rychlé, což by nám mohlo pomoct se do nich dostat," prohlásil někdejší hráč Fiorentiny.

"Pro tělo je to trochu změna, je cítit větší únava po zápase, protože umělka je o něco tvrdší než normální tráva. Když je umělka mokrá, velmi se podobá přírodní trávě. Je tam určitý rozdíl, ale v Česku a na Slovensku se v mládeži často trénuje na umělé trávě, takže si nemyslím, že by to měl být nějaký problém," podotkl Hancko.

Pochvaluje si zázemí Vikingu. "Má pěkný, moderní stadion. Mám rád takové stadiony, když jsou tribuny blízko hřišti. Doufám, že to pro nás bude vítězný stadion," poznamenal Hancko, který v prvním utkání proti Vikingu při absenci Ladislava Krejčího mladšího vedl mužstvo z pozice kapitána.