Krejčíková zastavila Parksovou, v semifinále je i Šwiateková. Kvitová a Martincová končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčíková zastavila Parksovou, v semifinále je i Šwiateková. Kvitová a Martincová končí
Aktualizováno
Krejčíková zastavila Parksovou, v semifinále je i Šwiateková. Kvitová a Martincová končí
Krejčíková zastavila Parksovou, v semifinále je i Šwiateková. Kvitová a Martincová končíProfimedia
Barbora Krejčíková v Ostravě po odvráceném setbolu přetlačila kvalifikantku Alycii Parksovou a připsala si už sedmé vítězství v řadě. O své třetí letošní a celkově osmé finále bude usilovat proti Jeleně Rybakinové, která vyřadila Petru Kvitovou. Mezi nejlepšími čtyřmi je po triumfu nad Caty McNallyovou i Iga Šwiateková. S Ostravou se loučí Tereza Martincová, která nestačila na Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Krejčíková po tříměsíční pauze zaviněné zraněním lokte dlouho hledala formu a definitivně se do ní dostala až na začátku uplynulého týdne. Češka, která loni včetně grandslamového French Open ovládla tři turnaje, v tallinnské hale vyřadila tři nejvýše nasazené hráčky a získala svůj čtvrtý singlový titul.

Vynikající fazónu si očividně přivezla i na domácí halový podnik. V Ostravě na úvod smázla Shelby Rogersovou, ve druhém kole měla po odstoupení Belindy Bencicové volno a v pátečním čtvrtfinále po setech 7:6, 6:3 zastavila rozjetou kvalifikantku Alyciu Parksovou, jež se po skalpech Karolíny Plíškové a Marie Sakkariové stala největší senzací letošního ročníku AGEL Open a vůbec poprvé v kariéře prošla do čtvrtfinále akcí WTA.

Bývalá světová dvojka Krejčíková začala proti 144. hráčce světa zostra a sebrala jí hned první servis. Brejk však nepotvrdila a do konce setu musela skóre dotahovat. V dramatickém tie-breaku se jako první k setbolu dostala domácí hvězda, Američanka ale stav otočila.

To samé se vzápětí povedlo Češce, která druhý setbol proměnila díky dvojchybě soupeřky. Druhá sada už byla pro českou favoritku podstatně jednodušší, ačkoli úvodní brejk nepotvrdila. V šesté hře nicméně prolomila tvrdý servis Parksové znovu.

Statistiky utkání Krejčíková – Parksová

Krejčíková čekala na semifinálovou účast skoro devět měsíců a teď se mezi nejlepší kvarteto probila druhým týdnem po sobě. O své třetí letošní finále a celkově osmé bude usilovat proti krajance Jeleně Rybakinové, která porazila 7:6, 6:4 Kvitovou.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka, která se během turnaje potýkala s nachlazením, narazila na letošní šampionku londýnského grandslamu Rybakinovou poprvé. Soupeřce ani jednou nevzala podání a po více než dvou hodinách hry prohrála. V Ostravě se jí nepodařilo zopakovat loňskou semifinálovou účast.

V prvním setu si obě hráčky udržely servis až do zkrácené hry. V ní Kvitová nevyužila vedení 4:2 a rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán se ujala vedení. Ve druhé sadě smazala česká tenistka sedm brejkbolů, ten osmý v sedmé hře už ale neodvrátila. Rybakinová duel dotáhla k postupu, pomohla si také 11 esy. Kvitová jich zaznamenala pět.

Statistiky utkání Kvitová – Rybakinová

Martincová podlehla Alexandrovové 1:6, 6:4, 1:6 a ve čtvrtfinále ostravského turnaje skončila podruhé za sebou. V utkání s Alexandrovovou přišla pětkrát o servis a prohrála čtvrtý z šesti vzájemných zápasů. Ruská tenistka, která v předchozím kole vyřadila nasazenou pětku Darju Kasatkinovou, vyhrála osmý zápas v řadě. Před turnajem v Ostravě triumfovala v Soulu.

"Postup byl daleko. Od začátku jsem cítila, že to budu mít těžké hlavně sama se sebou. Kvůli noze jsem měla velký problém se servisem. Vůbec jsem nebyla schopná se odrážet," prozradila Martincová. "Ve druhém setu jsem se snažila něco vymyslet. Šla jsem víc na riziko. Alespoň tehdy jsem našla trochu jiný styl servisu. Musím ale říct, že soupeřka hrála výborně a vyvinula obrovský tlak. A jakmile člověk není v pozicích stoprocentní, je to těžké," dodala.

Statistiky utkání Martincová – Alexandrovová

Alexandrovová vyzve v boji o finále Igu Šwiatekovou. Polská světová jednička si poradila s přemožitelku Karolíny Muchové McNallyovou dvakrát 6:4, bylo to její 59. vítězství v sezoně a deváté po sobě.

Statistiky utkání Šwiateková – McNallyová