Argentina – Mexiko 2:0. Messi vzkřísil naději Argentiny na postup a dorovnal Maradonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Argentina – Mexiko 2:0. Messi vzkřísil naději Argentiny na postup a dorovnal Maradonu
Lionel Messi vstřelil vítězný gól Argentiny.
Lionel Messi vstřelil vítězný gól Argentiny.
Opta by StatsPerform / AFP
Fotbalisté Argentiny napravili zaváhání z úvodního zápasu a po vítězství 2:0 nad Mexičany zůstali na mistrovství světa v boji o postup ze skupiny C. Utkání nerozhodl nikdo jiný než Lionel Messi (35), který zároveň dorovnal celkově osmým gólem na světových šampionátech legendárního Diega Maradonu. Výsledek opět trochu zamotal situaci v tabulce a nechal otevřené všechny možnosti. Argentinci nicméně udělali důležitý krok k tomu, aby poprvé od roku 2002 nechyběli mezi elitními 16 mužstvy turnaje.

Obrovský šok a zklamání zažili argentinští reprezentanti v úvodním duelu proti Saúdské Arábii. Otočka outsidera vyústila ve velkou vlnu kritiky, která se snesla i na jinak nedotknutelný národní klenot, Messiho. Ani Mexičané však nebyli se svou hrou příliš spokojení, neboť od prohry s Polskem je uchránil pouze skvělý Guillermo Ochoa. Utkání mělo specifický náboj pro trenéra Gerarda Martina, jenž se na lavičce El Tri postavil proti své rodné zemi.

Sestřih zápasu Argentina – Mexiko
Livesport CZ

Od úvodních minut to byli Argentinci, kteří hráli více s míčem a snažili se tvořit hru. Jejich souhra ovšem viditelně skřípala. Soupeř naopak zvolil agresivní přístup plný ostrých zákroků a převážně těžil z chyb v rozehrávce La Albiceleste. A tak jediný způsob, kterým se svěřenci Lionela Scaloniho přiblížili k brance Mexika, byl ze standardních situací. Ve 34. minutě vyslal Messi ze strany hřiště nadějný pokus, s nímž si ale Ochoa dokázal poradit. Největší příležitost prvního dějství přišla na druhé polovině hřiště, když se ve 45. minutě postavil k přímému kopu Alexis Vega. Jeho technickou ránu ze střední vzdálenosti mířenou do levého horního rohu ale pozorný Emiliano Martínez bez problému vychytal.

Momentum zápasu Argentina – Mexiko
Opta by Stats Perform

Herní projev Argentinců se ve druhé půli viditelně zlepšil a v 64. minutě se dočkali vytouženého gólu. Radost svému národu zařídil v utkání velmi aktivní Messi, jenž ze střední vzdálenosti vyslal do pravého dolního rohu jedovatou přízemní ránu, po které se Ochoa natahoval jen marně. Na nepříznivý stav musel trenér Mexika zareagovat změnou herní formace na útočnější rozestavení. Kombinační hra jeho svěřencům ale příliš neseděla a naopak v 87. minutě přišla uklidňující branka na druhé straně. Enzo Fernández předvedl skvělou práci s balonem a z rohu pokutového území vyslal dokonalou technickou střelu, která zapadla přesně na zadní tyč.

Argentina tak odčinila úvodní selhání a připsala si důležitý triumf. Poslední skupinový duel sehraje 30. listopadu proti Polsku. Mexiko vyzve ve stejný den Saúdskou Arábii.

Livesport hráč utkání: Lionel Messi (Argentina)