Čenstochová - Slavia 2:1. Zářil López, českého vicemistra čeká v odvetě hodně práce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čenstochová - Slavia 2:1. Zářil López, českého vicemistra čeká v odvetě hodně práce

Aktualizováno
Čenstochová - Slavia 2:1. Zářil López, českého vicemistra čeká v odvetě hodně práce
Čenstochová - Slavia 2:1. Zářil López, českého vicemistra čeká v odvetě hodně práceProfimedia
Raków Čenstochová v úvodním kvalifikačním utkání play off o Evropskou konferenční ligu zdolal Slavii 2:1. Zápas rozhodl v 61. minutě Fran Tudor, který ihned po vyrovnání Pražanů využil jejich laxní obrany a poslal polský tým zpět do vedení. Domácí tak utkání zvládli i bez svého kapitána Tomáše Petráška, který vinou zranění nenastoupí ani do odvety.

Polský vicemistr začal utkání aktivně a dělal problém Slavii, která se dlouho jen těžko dostávala do útočné třetiny hřiště. První slibnou akci hostů tak přinesla až 18. minuta, když zpoza vápna napřáhl Usor, jeho přízemní střela však těsně minula pravou tyč. Ještě blíže brány domácích se sešívání dostali o 10 minut později, když si centr na zadní tyči našel Ivan Schranz.

Jeho pobídku hlavou však Ondřej Lingr číhající u brankové čáry nedokázal vyslyšet. Vzápětí tak udeřil Raków, konkrétně nejlepší střelec minulého ročníku Ekstraklasy Ivi López, který výbornou ranou překonal Mandouse. Španělský útočník hrozil ještě v závěru poločasu, dobře ale zasáhl Eduardo Santos, a zabránil tak dvoubrankovému vedení domácích.

Statistiky zápasu 4. předkola EKL Čenstochová - Slavia

I ve druhé půli byly kombinace slávistických fotbalistů příliš pomalé a předvídatelné na to, aby si hosté vytvořili jakoukoliv šanci. V 56. minutě ovšem přišla nečekaná vzpruha pro svěřence trenéra Jindřicha Trpišovského. Holeš totiž pravděpodobně ve snaze nacentrovat balon před bránu nachytal brankáře domácích a srovnal.

Remízový stav ale nevydržel ani minutu. Hned z rozehrávky propadl křížný pas slávistickou obranou až k Tudorovi, a ten bleskově vrátil Rakówu vedení. Na jeho trefu už trápící se Slavia zareagovat nedokázala.

Slávisté tak nakonec nedokázali v Polsku uspět a v pražském Edenu je bude čekat pořádný kus práce. Druhý zápas je na plánu 25. srpna. 

Livesport hráč utkání: Ivi López (Čenstochová)