Šeriff - Plzeň 1:2. Český mistr otočil skóre, výhru v kvalifikaci LM vystřelil Bucha

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šeriff - Plzeň 1:2. Český mistr otočil skóre, výhru v kvalifikaci LM vystřelil Bucha

Aktualizováno
Plzeň si veze z Moldávie cennou výhru.
Plzeň si veze z Moldávie cennou výhru.Twitter.com/fcviktorkaplzen
Důležité vítězství si vezou z Kišiněva fotbalisté mistrovské Plzně. V úvodním duelu 3. předkola kvalifikace o Ligu mistrů sice nejprve s Šeriffem Tiraspol prohrávali, vývoj utkání ale otočili a nakonec zvítězili 2:1. Výhru trefil v 55. minutě Pavel Bucha.

Šeriff je dalším soupeřem Plzně v její cestě k vytoužené Lize mistrů. Po povedeném vstupu do utkání ze strany domácího týmu se pustili do postupného útoku i hosté a na jeho konci byl v 8. minutě Bucha. Střelu z hranice vápna vykryl brankář Šeriffu, stejně jako o dvě minuty později hlavičku Luďka Pernici z bezprostřední blízkosti.

Individuálně zdatní a v soubojích nekompromisní domácí úřadujícího českého mistra nejednou trápili. Střelecky aktivnější Západočechy neproměněné šance zamrzely ve 36. minutě, kdy po ruce v pokutovém území perfektně do pravého horního rohu branky uklidil míč z penalty Rasheed Akanbi. Odpověď však přišla záhy a Tomáš Chorý se taktéž nemýlil.

Kompletní statistiky ze zápasu Šeriff Tiraspol - Viktoria Plzeň

Po několika minutách druhého poločasu se po standardce blýskl parádním zákrokem Jindřich Staněk a ve střehu zůstal i nadále. Svůj tým naopak nepodržel brankář soupeře, který v 55. minutě neustál souboj po centrovaném balonu, a Bucha tak mohl pohodlně hlavičkovat do odkryté sítě. A rázem to bylo 2:1.

Mírný chaos navazující na rozdílovou branku po chvíli zmizel a oba týmy předváděly organizovanější hru. V ofenzivě se více dařilo žlutočerným a hráči Plzně měli spoustu práce kolem vlastní brány. Ve své snaze byli hosté úspěšnější a náskok ubránili.

Plzeň tedy zvládla úvodní duel lépe, a udělala tak další velký krok k postupu do čtvrtého předkola Ligy mistrů. Dobrý výkon však bude muset potvrdit i v odvetě, která se v Doosan Areně odehraje 9. srpna.

Livesport hráč utkání: Pavel Bucha (Viktoria Plzeň)