Slavia – Sparta 4:0. Nečekaně jednoznačná záležitost, domácí rivala zesměšnili

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia – Sparta 4:0. Nečekaně jednoznačná záležitost, domácí rivala zesměšnili

Aktualizováno
Podobný obrázek byl v nedělním derby k vidění čtyřikrát.
Podobný obrázek byl v nedělním derby k vidění čtyřikrát.Profimedia
Největší fotbalový zápas v Česku měl tentokrát překvapivě jednoznačný průběh. Slavia ve 304. derby Spartu v Edenu znemožnila, odvěkému rivalovi nasázela už do poločasu čtyři góly. Nastartovala ji hrubka Martina Vitíka (19), který už v páté minutě hlavou namazal míč do běhu Václavu Jurečkovi (28) a někdejší kanonýr Slovácka odšpuntoval skóre.

Po úvodní brance Jurečky navýšili sešívaní skóre už ve 12. minutě, když odražený míč uklidil přízemní ranou na bližší tyč Jakub Hromada. Sparťanská obrana i nadále hořela jako papír. Ve 30. minutě se po skrumáži dostal balon k Lukáši Masopustovi, jehož následný pokus zapadl přesně pod horní tyč. Poločas snů uzavřel v nastavení Peter Olayinka, který střelou z první rozvlnil síť po zpětné přihrávce Jurečky.

Statistiky utkání Slavia – Sparta

Vývoj zápasu nelibě neslo sportovní vedení Letenských a Tomáš Rosický s Tomášem Sivokem zavítali o přestávce do kabiny hostů. Hosté však neměli nejmenší šanci vývoj otočit.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky byl o poznání klidnější. Slavia si byla vědoma svého náskoku a utkání bezproblémově kontrolovala. Obraz hry nezměnila ani početná střídání provedená sparťanským trenérem Brianem Priskem. Závěr zápasu si tak mohl zpříjemnit zcela zaplněný Eden fanouškovskými chorály.

Livesport hráč utkání: Václav Jurečka (Slavia Praha)

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY
Aktuální tabulka FORTUNA:LIGYFlashscore