Martincová v generálce na US Open vypadla ve 2. kole, končí i Krejčíková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Martincová v generálce na US Open vypadla ve 2. kole, končí i Krejčíková

Martincové se generálka na US Open nepovedla a vypadla už ve 2. kole.
Martincové se generálka na US Open nepovedla a vypadla už ve 2. kole.Profimedia
Tereza Martincová (27) vypadla na turnaji v kanadském Granby v generálce na US Open ve 2. kole. Nasazená osmička podlehla 3:6, 6:7 Francouzce Diane Parryové (19). Svůj zápas nezvládla ani Barbora Krejčíková (26), která jako nejvýše nasazená tenistka na turnaji v Clevelandu nestačila na domácí Američanku Bernardu Peraovou (27) 4:6, 1:6. V kvalifikaci US Open naopak uspěla Sára Bejlek (16), která porazila Kristinu Mladenovicovou (29) 6:4, 1:6, 6:4.

Martincová měla po prohraném prvním setu dobrou příležitost vynutit si třetí sadu. Za stavu 5:5 vybojovala brejk a podávala na zisk setu, ale Parryová si vzala servis zpět a srovnala. V tie-breaku se Martincové už vůbec nedařilo a prohrála hladce 1:7.

Statistiky zápasu Parryová - Martincová

Třiadvacáté hráčce světa Krejčíkové se přípravné období před letošním závěrečným grandslamem příliš nevydařilo. Na čtyřech turnajích na tvrdém povrchu si připsala jen dvě výhry a čtyři porážky.

V Clevelandu je Krejčíková ještě ve hře v deblové soutěži s tradiční partnerkou Kateřinou Siniakovou. US Open je jediný grandslam, který ještě společně nevyhrály.

Statistiky zápasu Krejčíková - Peraová

Teprvé šestnáctiletá Sára Bejlek zahájila svůj debut na dospělém US Open skalpem bývalé světové desítky Kristiny Mladenovicové. Nasazenou Francouzku zdolala v prvním kvalifikačním kole po dvou hodinách boje a připsala si své první vítězství na grandslamech. 

Bejlek se celý zápas rvala o každý míč. V úvodním dějství dvakrát nepotvrdila brejk, nicméně ten nejdůležitější ano a zhruba po 40 minutách získala první set. I přes to, že talentovaná tenistka následně druhý set prohrála 1:6, rozhodující sadu získala opět pro sebe.

Českou tenistku, která doplnila již dříve postupivší Lindu Noskovou a Lindu Fruhvirtovou, nyní čeká zápas proti Australance Priscille Honové.

Statistiky zápasu Mladenovicová - Bejlek