Medveděv otočil ve Vídni finále se Shapovalovem, Auger-Aliassime získal třetí titul v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Medveděv otočil ve Vídni finále se Shapovalovem, Auger-Aliassime získal třetí titul v řadě

Medveděv otočil ve Vídni finále se Shapovalovem, Auger-Aliassime získal třetí titul v řadě
Medveděv otočil ve Vídni finále se Shapovalovem, Auger-Aliassime získal třetí titul v řaděProfimedia
Ruský tenista Daniil Medveděv (26) dovedl své skvostné tažení ve Vídni až k titulu. S Kanaďanem Denisem Shapovalovem (23) prohrál první set 4:6, zbylé dva sety ale získal poměrem 6:3 a 6:2. Světová čtyřka si druhým letošním titulem zajistila také účast na Turnaji mistrů. V Basileji se kanadským barvám naopak zadařilo, Félix Auger-Aliassime porazil Dána Holgera Runeho 6:3, 7:5 a vyhrál třetí titul za sebou.

Nasazená jednička Medveděv v prvním setu dvakrát přišel o podání, což se mu dosud na turnaji nestalo. Premiérově ztratil i set, ale od druhé sady už přes jeden další prohraný servis dominoval. První tři mečboly si vypracoval při soupeřově podání za stavu 5:1, nakonec v dalším gamu proměnil po dvou a čtvrt hodinách sedmý.

Bývalý první hráč světa Medveděv, který před pár týdny přivítal s manželkou Darjou na svět dcerku, porazil Shapovalova počtvrté za sebou a vzájemnou bilanci upravil na 4:2. V pondělním vydání žebříčku se posune o jednu příčku na třetí místo před Nora Caspera Ruuda.

Statistiky utkání Medveděv – Shapovalov

Auger-Aliassime bere třetí titul v řadě

Třetí nasazený Auger-Aliassime během celého turnaje ani jednou neztratil servis. K vítězství nad Runem v premiérovém vzájemném duelu si pomohl 11 esy. V každém setu si připsal po jednom brejku a po hodině a 40 minutách proměnil třetí mečbol. Zároveň zaznamenal 13. vítězství v řadě.

Dvaadvacetiletý Auger-Aliassime, který v semifinále porazil světovou jedničku Carlose Alcaraze ze Španělska, se ve světovém žebříčku posune o jednu příčku na osmé místo, čímž vyrovná svoje maximum.

Ještě více si polepší Rune, ačkoli na třetí letošní i kariérní titul nedosáhl. V novém vydání žebříčku devatenáctiletý Dán poskočí z 25. na 18. místo.

Statistiky utkání Auger-Aliassime – Rune