Nejhorší začátek doma v historii. Plzeň se pak zvedla, Bayernu v LM podlehla jen 2:4

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nejhorší začátek doma v historii. Plzeň se pak zvedla, Bayernu v LM podlehla jen 2:4
Thomas Müller slaví jeden z gólů Bayernu.
Thomas Müller slaví jeden z gólů Bayernu.AFP
Po 35 minutách zápasu stav 0:4. Na vlastním hřišti k tomu. Fotbalisté Viktorie Plzeň v duelu Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov vůbec nestíhali. Po změně stran ale dojem zlepšili a dočkali se aspoň první vstřelené branky. Jako první v tomto ročníku soutěže tak dokázali překonat obranu německého šampiona. Po konečné prohře 2:4 však mají v tabulce na kontě stále nula bodů. Jejich soupeř je na tom s 12 body úplně opačně a slaví postup do osmifinále.

Německý velkoklub přicestoval na západ Čech zejména kvůli zdravotním důvodům pouze se 17 hráči a postrádal kapitána a brankářskou jedničku Neuera. Nenastoupil ani obránce De Ligt či křídelní hráči Gnabry a Davies, kvůli koronaviru zůstal mimo hru i talentovaný záložník Musiala

Přesto Bayern svého soupeře drtil. Výsledek 0:4 byl nejhorším úvodem Viktorie v historii jejích vystoupení v evropských pohárech. Stejným poločasovým výsledkem vedl v listopadu 2018 v Plzni Real Madrid, ten ale na čtyři trefy potřeboval 40 minut.

Statistiky zápasu

Bayern brzy připomněl hlubokou propast mezi oběma celky. V 10. minutě proměnil Mané druhou větší šanci úřadujícího německého mistra poté, co mu jednoduchá narážečka umožnila se zjevit samotnému před gólmanem Staňkem, jenž se vrátil do sestavy. Ani další opora defenzivy Hejda zpět na trávníku nezastavila příval z Mnichova.

O čtyři minuty později trestuhodně zaspala celá defenzivní linie Západočechů a Müller s absolutním klidem uklidil přihrávku ze strany do brány. Pak dvakrát zaúřadoval Goretzka. Nejdřív pohodlně zakončil k tyči zevnitř vápna během toho, co stopeři Viktorie přihlíželi. Jednoduchá průnikovka stačila i k jeho další brance, když se nemýlil v podobné příležitosti, kterou laxním zakončením zahodil Mosquera chvíli před ním.

Tabulka skupiny C

Čeští zástupci v milionářské soutěži nepolevovali a po hodině hry se dostali do další gólovky. Pernica prudkou hlavičkou v bezprostřední blízkosti trefil brankáře Bayernu, o chvíli později se však domácí přece jen dočkali. Sklepnutý míč z centru spadnul Vlkanovovi na úroveň vápna jako na zlatém podnose a utaženou ranou k tyči nedal gólmanovi šanci.

Hosté polevili a Západočeši trestali i v 75. minutě, kdy provedl Kliment ve vápně bravurní střelu z otočky. Viktoria přežila i za pomoci skvělého Staňka několik infarktových momentů a skóre se už neměnilo.