Nouza se posunul do TOP 100. Čtyřhra je pro něj logickým vyústěním kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nouza se posunul do TOP 100. Čtyřhra je pro něj logickým vyústěním kariéry

Petr Nouza doufá ve více účastí na okruhu ATP.
Petr Nouza doufá ve více účastí na okruhu ATP.Český tenisový svaz / Pavel Lebeda
Titul na okruhu ATP Challenger Tour společně oslavili na pražských Spojích Petr Nouza (24) a Andrew Paulson (21). Zatímco druhý jmenovaný se věnuje hlavně dvouhře, Nouza zvolil i kvůli zdravotní kondici poněkud odlišnou cestu, jak odhalil v rozhovoru pro Tenisový svět.

"Vzhledem k tomu, jak se vyvíjela moje singlová kariéra, že jsem měl i hodně zranění za krátkou dobu, jsem cítil mnohem větší potenciál ve čtyřhře," uvedl Nouza v rozhovoru pro Tenisový svět. K rozhodnutí dospěl v závěru minulé sezony.

Z toho, že jeho rozhodnutí nese v posledních týdnech ovoce, má radost. "Povedlo se mi uhrát nějaké výsledky a doufám, že se mi bude dařit dál," dodal tenista, který se ve světovém žebříčku v pondělí dokonce posunul do TOP 100.

V letošní sezoně má Nouza na kontě šest vyhraných challengerů. Paulson s ním ve dvojici oslavil čtyři triumfy. 

"Body jsem sbíral tak nějak už od začátku minulé sezony, kdy jsem se snažil každý turnaj hrát singl i debl. Protože jsem po zranění začínal skoro od nuly, trvalo skoro rok, než jsem se dostal pravidelně na challengery," popsal svou dosavadní cestu 24letý tenista.

Na singl navíc neplánuje zcela zanevřít. "Zahraju si ještě nějaké turnaje. Teď, když mohu hrát ve dvouhře víc uvolněně, tak uvidíme, jak se to vyvine dál," poznamenal rodák z Prahy. 

Za sebou má také turnaj ATP ve Švýcarsku. "Letos ve Gstaadu (kde Nouza došel po boku Romana Jebavého do semifinále, pozn. red.)  to byl super zážitek a doufám, že takové účasti budou přibývat," uzavřel.