Olayinkův zkrat a penalta. Slavia prohrála v Kluži a postup se jí vzdaluje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Olayinkův zkrat a penalta. Slavia prohrála v Kluži a postup se jí vzdaluje
Peter Olayinka dostává žlutou kartu za penaltový faul.
Peter Olayinka dostává žlutou kartu za penaltový faul.Profimedia
Fotbalisté Slavie během týdne prohráli s Kluží i podruhé, tentokrát 0:2 a situace v tabulce skupiny G Evropské konferenční ligy pro ně nevypadá optimisticky. Pražané navíc nedokázali skórovat už víc než 330 minut. Sešívaní čelili v Rumunsku stejně jako před třemi lety v předkole Ligy mistrů penaltě, tehdejší hrdina Ondřej Kolář ovšem tentokrát nebyl v 11. minutě úspěšný. Pokutovému kopu Cipriana Deaca předcházel faul Petera Olayinky, který se ve vlastním vápně uchýlil k akrobatickému pokusu o odkopnutí míče.

Slavia si prochází těžkým obdobím, prohrála už počtvrté z posledních pěti zápasů. V Rumunsku určila ráz utkání situace zkraje utkání. Nejdřív Kolář vytěsnil Matiasovu hlavičku s pomocí tyče jen na roh. Po něm zasáhl Olayinka ve snaze vystřihnout nůžky jednoho z útočících hráčů do obličeje, rozhodčí nařídil penaltu a Deac z ní poslal domácí po 11 minutách do vedení.

Statistiky utkání

Sešívaní poté začali soupeře přehrávat, jejich tlak ovšem přibrzdilo čtvrthodinové přerušení hry kvůli kolapsu fanouška na tribuně. Slavia po obnovení zápasu pokračovala v aktivní hře. Ve třetí minutě nastaveného času první půle mohl vyrovnat David Jurásek, ale těžký střílený centr zblízka do odkryté branky usměrnit nedokázal. Svěřenci Jindřicha Trpišovského tak ve třetím utkání po sobě prohrávali v poločase 0:1.

Také po změně stran byli jasně lepším týmem a soupeře téměř nepouštěli k míči. Dlouho se jim však nedařilo vyprodukovat střelu na branku. Pouze mimo postupně mířili Traoré s Kačarabou a Tecl na zadní tyči pro změnu nedosáhl na vysoký centr.

Tabulka skupiny

Udeřila tak opět Kluž, která po ojedinělém protiútoku získala rohový kop. Rogerův centr si našel skvěle hrající Brazilec Matias, razantní hlavičkou zvýšil v 85. minutě na 2:0 a definitivně rozhodl o osudu utkání.