Palicová ve dvou setech vyřadila Muchovou a ve čtvrtfinále ji čeká Vondroušová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Palicová ve dvou setech vyřadila Muchovou a ve čtvrtfinále ji čeká Vondroušová

Palicová ve dvou setech vyřadila Muchovou a ve čtvrtfinále ji čeká Vondroušová
Palicová ve dvou setech vyřadila Muchovou a ve čtvrtfinále ji čeká VondroušováProfimedia
Barbora Palicová (18) na podniku W100 v britském Shrewsbury prožívá nejlepší turnaj své kariéry. Česká kvalifikantka si v úterý připsala svůj premiérový skalp TOP 100 a ve čtvrtečním utkání 2. kola zametla s bývalou světovou devatenáctkou a zkušenou krajankou Karolínou Muchovou (26) 6:3, 6:2. Ve svém největším čtvrtfinále vyzve další krajanku Markétu Vondroušovou (23), která potvrdila roli favoritky proti domácí Maie Lumsdenové (24).

Barbora Palicová v rámci probíhající sezony sbírá velmi cenné zkušenosti, ale i úspěchy. Češka v lednu na W15 v turecké Antalyi získala svůj premiérový titul mezi ženami, v červenci si na Livesport Prague Open poprvé zahrála hlavní soutěž na nejvyšším okruhu a na konci srpna triumfovala na domácím antukovém podniku W60 v Přerově.

Další milníky překonává v tomto týdnu na akci ITF s dotací 100 tisíc dolarů ve Shrewsbury, kde včetně kvalifikace stále neztratila jediný set. V úvodním kole hlavní soutěže vyřadila nasazenou čtyřku Viktoriji Tomovovou, slavila svůj premiérový skalp TOP 100 a na něj navázala výhrou 6:3, 6:2 nad Karolínou Muchovou.

Palicová v úvodním dějství odvrátila všech šest brejkbolů a díky brejku v šestém gamu šla po 40 minutách do vedení. Bývalá světová devatenáctka Muchová, která kvůli častým zdravotním problémům absolvovala svůj teprve 11. letošní turnaj a v žebříčku jí patří až 158. místo, se ovšem nevzdávala a vypracovala si náskok 2-0. Poté však mladší z Češek dominovala a už zkušené krajance nepovolila jedinou hru.

Přehled zápasu Palicová - Muchová  6:3, 6:2

Ve čtvrtfinále vyzve Vondroušovou

Palicová udělala další důležitý krok k premiérovému posunu do TOP 200 pořadí a ve svém největším čtvrtfinále vyzve další krajanku Markétu Vondroušovou. Finalistka French Open 2019 se před týdnem vrátila po půlroční pauze zaviněné zraněním a následnou operací zápěstí. Ve Francii vypadla v prvním kole, ale vyhrála deblovou soutěž.

A právě díky triumfu ve čtyřhře se zřejmě pořádně rozehrála. Češka, která je v nominaci na blížící se finálový turnaj Billie Jean King Cupu, totiž zatím ve Velké Británii s přehledem potvrzuje roli favoritky. Set neztratila s Mirjam Björklundovou ani s domácí Maiou Lumsdenovou, druhou jmenovanou figurující na 570. pozici hodnocení díky čtyřem brejkům přehrála hladce 6:3, 6:3. V prvním vzájemném měření sil s Palicovou zabojuje o své druhé letošní semifinále.

Přehled zápasu Vondroušová - Lumsdenová  6:3, 6:3