Plíšková a Kvitová narazí v Ostravě na kvalifikantky, Muchovou čeká Brazilka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plíšková a Kvitová narazí v Ostravě na kvalifikantky, Muchovou čeká Brazilka
Kristýna Plíšková bude v Ostravě jednou z největších českých nadějí.
Kristýna Plíšková bude v Ostravě jednou z největších českých nadějí. Profimedia
Tenistky Karolína Plíšková a Petra Kvitová se utkají v úvodu turnaje Agel Open v Ostravě se soupeřkami z kvalifikace. Karolína Muchová vyzve v 1. kole sedmou nasazenou Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, Barboru Krejčíkovou čeká Američanka Shelby Rogersová a Tereza Martincová se utká se Švýcarku Jill Teichmannovou.

Česká jednička Plíšková (30), které patří ve světovém žebříčku 19. místo, se představí na turnaji po dvou letech. Minulý ročník vynechala kvůli zraněnému zápěstí.

"S losem jsem docela spokojená, některé zápasy 1. kola jsou hodně těžké," řekla Plíšková, která se na losování sama podílela. V případě postupu by narazila v dalším kole na Řekyni Marii Sakkariovou, světovou sedmičku a čerstvou finalistku antukového turnaje v Parmě.

"Dál než na 1. kolo se nedívám. Jsem hlavně ráda, že jsem v Ostravě zpátky. Zahrát si před českými fanoušky je pro mě vždy něco speciálního. Na Ostravu mám hezké vzpomínky i díky zápasům Fed Cupu," doplnila Plíšková.

Program a výsledky turnaje

Kvitová (32), jež je ve světovém pořadí hned za ní, obhajuje na tvrdém povrchu v Ostravě semifinále. Loni v něm nestačila na pozdější vítězku Anett Kontaveitovou z Estonska. V případě postupu do dalšího kola by vyzvala světovou dvojku Paulu Badosaovou.

Španělka má stejně jako Sakkariová, Kontaveitová a světová jednička Iga Šwiateková v úvodu volný los. Všechny čtyři hráčky zasáhnou do turnaje nejdřív ve středu.

Hlavní soutěž začne v Ostravě v pondělí, finále se uskuteční 9. října.