Plzeň se v Budějovicích dlouho trápila, výhru vystřelil v 94. minutě Mosquera

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň se v Budějovicích dlouho trápila, výhru vystřelil v 94. minutě Mosquera

Václav Pilař v souboji s budějovickým Jakubem Horou.
Václav Pilař v souboji s budějovickým Jakubem Horou.Twitter FC Viktoria Plzeň
Viktoria po obrovském úterním úspěchu v podobě postupu do základní skupiny Ligy mistrů předvedla na jihu Čech diametrálně odlišný výkon. Dynamo jí bylo vyrovnaným soupeřem, přesto se plzeňští radují z vítězství. O jejich triumfu 1:0 rozhodl Jhon Mosquera (32) v 94. minutě.

Viktoriáni nastoupili oproti pohárovému utkání v obměněné sestavě, tudíž na nich únava nebyla znát. V úvodu zápasu byli aktivnější právě hostující fotbalisté, ale postupem času se hra vyrovnala a až na pár malých náznaků šancí zůstala první půle tohoto duelu bez větších příležitostí.

Jediný moment, který alespoň trochu zaváněl gólovou radostí přišel až ve 41. minutě, kdy se do rány někdejšího budějovického útočníka Fortuna Basseyho na poslední chvíli vložil jeden z domácích obránců.

Statistiky zápasu Čeksé Budějovice – Plzeň

Po 10 minutách druhé půle mělo blízko k otevření gólového účtu Dynamo. Lukáš Havel parádně prodloužil aut směřující do pokutového území na nabíhajícího Martina Sladkého, kterému nechybělo mnoho, aby se hlavou prosadil. V 61. minutě vypálil tentokrát na druhé straně velmi nebezpečnou ránu Václav Jemelka, s tou si však bravurně poradil Martin Janáček.

Po sérii střídání se úroveň hry zvedla a v 78. minutě dokonce přišla první branka, která však nebyla uznána kvůli ruce Tomáše Chorého. Plzeňský kotel nakonec "vzplál" ve čtvrté minutě nastavení, kdy rohový kop Aleše Čermáka zužitkoval Mosquera a vystřelil hostům tři body.

Viktoriáni tak zůstávají nadále neporažení. O další body si zahrají ve středu 31. srpna, kdy je čeká náročný duel proti Slovácku. Budějovice se už o den dříve představí na půdě Bohemians.

Livesport hráč utkání: Jhon Mosquera (Viktoria Plzeň)