Priskeho starý známý. Sparta vítá čtvrtého cizince, Australan Mabil bude hostovat s opcí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Priskeho starý známý. Sparta vítá čtvrtého cizince, Australan Mabil bude hostovat s opcí

Priskeho starý známý. Sparta vítá čtvrtého cizince, Australan Mabil bude hostovat s opcí
Priskeho starý známý. Sparta vítá čtvrtého cizince, Australan Mabil bude hostovat s opcíAC Sparta Praha
Na nedávno skončeném světovém šampionátu v Kataru odehrál v dresu Austrálie 24 minut. Teď se Awer Mabil (27) připojil jako čtvrtá zimní posila k pražské Spartě. Rychlonohý křídelník, který v minulosti působil pod trenérem Brianem Priskem (45) v Midtjyllandu, přichází na Letnou formou hostování s opcí ze španělského Cádizu.

Začalo to před Vánoci, když Sparta oznámila příchod finského středopolaře Kaana Kairinena. A následovali další dva cizinci – Albánec Laci Qazim a Srb Dimitrije Kamenovič. Ani tak na Letní nemají dost. A Brian Priske má radost, ve Spartě totiž vítá starého známého z angažmá v Midtjyllandu – Awera Mabila.

Australský reprezentant, jenž za národní A-mužstvo zasáhl do 31 zápasů a zaznamenal osm branek, odehrál na nedávném světovém šampionátu v Kataru 24 minut. V dresu "Socceroos" naskočil do utkání ve skupinové fázi s Francií a Tuniskem. Ve španělském Cádizu, který hraje La Ligu, však nastoupil bývalý hráč Pacos Ferreira či Kasimpasy v probíhající sezoně pouze k pěti ligovým duelům, a tak bude hledat větší herní zátěž na Spartě.

"Awer je ofenzivní křídlo, pracovitý hráč, který umí přejít přes protihráče v souboji jeden na jednoho. Má zkušenosti z mezinárodních zápasů, které odehrál jak v dresu národního týmu Austrálie, tak v UEFA soutěžích. Je to týmový hráč s vítěznou mentalitou. Výhodou je, že ho trenér dobře zná ze společného působení v Midtjyllandu," říká o nové posile, která si s dánským klubem dokonce zahrála Ligu mistrů, sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický na klubovém webu.

"Pod trenérem Priskem jsem hrál nejlepší fotbal. Známe se opravdu dobře. Je to ambiciózní chlapík, takže máme tyhle ambice společné. A dokázat to tady bude naším cílem," řekl při představení pro klubový web Mabil.