Půjdeme si to s nimi rozdat na férovku a uvidíme, co se stane, říká odhodlaně Coufal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Půjdeme si to s nimi rozdat na férovku a uvidíme, co se stane, říká odhodlaně Coufal
Coufal věří, že proti Portugalsku šlo jen o jednozápasový výpadek.
Coufal věří, že proti Portugalsku šlo jen o jednozápasový výpadek.
Profimedia
Podle obránce Vladimíra Coufala (30) se čeští fotbalisté v úterním závěrečném utkání skupiny A2 Ligy národů ve Švýcarsku musejí oproti sobotnímu duelu s Portugalskem zlepšit prakticky ve všem. Pravý bek West Hamu ale po vysoké prohře 0:4 nepropadá skepsi a věří, že šlo pouze o jeden nepovedený zápas. S reprezentanty se v St. Gallenu pokusí udržet v elitní skupině A, k čemuž potřebují zvítězit.

"Zápas s Portugalskem jsme si rozebrali, včera po večeři jsme měli video. Viděli jsme, co jsme udělali špatně. Zlepšit se musíme úplně ve všem. Musíme být rychlejší, agresivnější, s větším tlakem na míč. Zbytek zůstane interně tam, kde jsme si to řekli," řekl Coufal na tiskové konferenci v St. Gallenu.

V týmu podle něj žádná špatná atmosféra není. "Byl to jeden zápas. Samozřejmě jsme byli naštvaní, ale jeden zápas nás nesmí srazit. To je fotbal, každý zápas se vám nepovede. Nebyli jsme nahoře po zápasech, které se nám povedly v létě, nejsme dole teď po téhle porážce. Asi jsme nemuseli dostat tolik gólů, ale koukněte na jména, jaká Portugalci mají. Není důvod být po jednom zápase dole, Plzeň taky určitě nebyla dole po porážce 1:5 v Barceloně," uvedl Coufal.

Český tým v sobotu klesl na poslední místo skupiny a k udržení v elitní skupině A potřebuje v závěrečném duelu v St. Gallenu zvítězit. "Je to nesmírně těžký úkol. Nespekulujeme. I kdybychom porazili Portugalce, tak bychom asi proti Švýcarsku nezalezli v sedmi lidech do brány a nebránili výsledek. To se vám může jednou standardkou v poslední minutě nevyplatit a celé to jde do kopru. Půjdeme si to s nimi rozdat na férovku a uvidíme, co se stane," prohlásil Coufal.

Tabulka skupiny A2

Švýcaři mají skvělé individuality

Reprezentanti hrají ve třetím ročníku Ligy národů elitní skupinu A poprvé. "Asi každému chutnají zápasy se světovou extratřídou. Kdybychom se udrželi, tak nás příště čekají další velikáni. Před začátkem skupiny bylo asi každému jasné, že budeme hrát o záchranu, papírově jsme byli asi nejslabší mančaft. Všichni si na nás chtěli zchladit žáhu, ale ukázali jsme na začátku, že nemusíme být jen do počtu. Uvidíme, co zítra, ale i kvůli fanouškům bychom se chtěli udržet, aby tito soupeři mohli zase přijet do Česka," řekl Coufal.

Švýcaři, kteří v sobotu zvítězili 2:1 ve Španělsku, podle něj nemají příliš slabin. "Už nějaký ten týden nebo spíše rok jsou na vzestupu. Je hezké vidět, že i v tak malé zemi je možné vychovávat takové hráče. Mají nesmírné individuality - Xhaka v Arsenalu, Shaqiri nedávno hrál v Liverpoolu, dva kvalitní útočníci Embolo a Seferovic, Akanji nedávno přestoupil do Manchesteru City, byť proti nám nemůže hrát. Na každý post prostě mají dva výborné hráče. Dělají to tady dobře," dodal Coufal.

Preview zápasu Švýcarsko - Česko + audiokomentář