Radovi premiéra nevyšla. Dukla v závěru inkasovala a na úvod druhé ligy prohrála s Líšní

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Radovi premiéra nevyšla. Dukla v závěru inkasovala a na úvod druhé ligy prohrála s Líšní

Dukla byla po většinu zápasu lepší, nakonec ale premiéra Petru Radovi zhořkla.
Dukla byla po většinu zápasu lepší, nakonec ale premiéra Petru Radovi zhořkla. Profimedia
V úvodním zápase nového ročníku Fortuna národní ligy porazila Líšeň Duklu na Julisce 1:0. Domácí byli po většinu zápasu aktivnějším celkem, brněnský tým však tlaku odolal a v 90. minutě rozhodl Guy Reteno Elekana. Zařídil tak hořkou premiéru Petra Rady na lavičce pražského týmu.

Líšeň zažila skvělý minulý ročník s krapet hořkým koncem, když jí baráž utekla až v posledním kole. Brněnský tým však spolu s navýšeným rozpočtem a novými posilami chtěl opět klepat na brány Fortuna ligy, což potvrdil i v generálce proti Slavii, kterou poměrně překvapivě porazil 4:2.

První ostrá ligová zkouška čekala Marvany proti Dukle, která zničila v posledním přípravném utkání Teplice 4:1 a v předsezonních predikcích byla označována za největšího favorita na druholigový titul.

K šancím se domácí dostali hned v úvodu zápasu. V sedmé minutě netrefil branku po fantastické průnikové přihrávce Marek Červenka a o minutu později měl stejný rezultát pokus Pavla Moulise, který si naběhl na střílený centr Lukáše Buchvaldka.

Fotbalisté Dukly sice byli o něco lepším týmem, ale byla na nich znát nerozehranost pod novým trenérem, a úvodní dějství tak oba celky zakončily bez jediné střely na bránu.

Střelecká nemohoucnost pokračovala i ve druhém poločase. I přesto, že měl tým z hlavního města výraznou herní převahu, střelecké pokusy se mu nadále vyhýbaly. První velká příležitost tak přišla z kopačky hostujících hráčů, když se v 71. minutě dostal ve vápně k odraženému míči Pavel Sokol.

Ani jeho rána ale brankáře neohrozila a jen prosvištěla nad brankovou konstrukcí. O výsledku nakonec rozhodl střídající Reteno Elekana, který zužitkoval centr na malé vápno a nedal domácímu gólmanovi šanci.

Líšeň zvládla těžkou úvodní zkoušku výborně a připsala si své první tři body. V dalším kole ji čeká 6. srpna duel s Varnsdorfem, Dukla sehraje o den dříve zápas v Opavě.

Livesport hráč utkání: Michal Jeřábek (Líšeň)

Projděte si informace a statistiky ze zápasu Dukla - Líšeň