Rangers vyřadili Eindhoven a po 12 letech jsou ve skupině Ligy mistrů, postupuje i Kodaň

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rangers vyřadili Eindhoven a po 12 letech jsou ve skupině Ligy mistrů, postupuje i Kodaň

Fotbalisté Rangers si po 12 letech zahrají Ligu mistrů.
Fotbalisté Rangers si po 12 letech zahrají Ligu mistrů.AFP
Fotbalisté Rangers si po 12 letech zahrají skupinu Ligy mistrů. Glasgowský tým v závěrečném play off vyřadil PSV Eindhoven, když po domácí remíze 2:2 zvítězil v Nizozemsku 1:0. Dalším postupujícím se stala Kodaň, která v odvetě na hřišti Trabzonsporu remizovala bez branek. Úvodní duel dánské mužstvo vyhrálo 2:1. Posledním 32. účastníkem letošní hlavní fáze elitní soutěže se stalo Dinamo Záhřeb. Chorvatský celek doma zdolal Bodö/Glimt 4:1 po prodloužení.

Rangers v Eindhovenu zajistil nejtěsnější triumf v 60. minutě chorvatský útočník Čolak po chybě domácí obrany a Tillmanově přihrávce. Krátce předtím Lawrence napálil břevno branky PSV.

Statistiky utkání PSV - Rangers

Kodaň v Trabzonu neinkasovala i díky výkonu brankáře Ryana, jenž zlikvidoval několik slibných domácí šancí. Dánští šampioni se představí ve skupině Ligy mistrů poprvé po šesti letech.

Statistiky utkání Trabzonspor - Kodaň

Dinamo, které v Norsku na umělé trávě prohrálo 0:1, už ve čtvrté minutě poslal do vedení Oršič a půl hodiny nato zvýšil Petkovič výstavními "nůžkami". Hosté si ale trefou střídajícího Grönbaeka ze 70. minuty vynutili prodloužení. V jeho závěru záhřebský celek rozhodl díky gólům náhradníků Drmice a Bočkaje.

Chorvatští šampioni postoupili do skupiny poprvé od roku 2019, kdy v play off vyřadili jiného norského soupeře Rosenborg Trondheim. Bodö/Glimt se ani letos nedočká premiérové účast v hlavní části Ligy mistrů.

Statistiky utkání Dinamo Záhřeb - Bodö/Glimt

Losování hlavní fáze elitní soutěže, kam se probojovala i Viktoria Plzeň, proběhne ve čtvrtek od 18:00 v Istanbulu. Všichni tři středční postupující budou ve čtvrtém výkonnostním koši stejně jako Viktoria.