Sakkariová už má trenéra, rychle sáhla po volném Wittovi. Američan nedávno skončil u Pegulaové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sakkariová už má trenéra, rychle sáhla po volném Wittovi. Američan nedávno skončil u Pegulaové

Maria Sakkariová vstoupí do turnaje v Indian Wells s novým trenérem Davidem Wittem.
Maria Sakkariová vstoupí do turnaje v Indian Wells s novým trenérem Davidem Wittem.Profimedia
Devátá hráčka světa Maria Sakkariová (28) bez trenéra dlouho nezůstala. Řecká tenistka po rozchodu s Tomem Hillem ulovila Davida Witta, s nímž nedávno rozvázala kontrakt jiná bývalá světová trojka Jessica Pegulaová (30). První společný turnaj absolvují na blížící se tisícovce v Indian Wells. Informaci zveřejnil řecký deník Gazzetta.

Když Američanka Jessica Pegulaová před měsícem po bezmála pěti letech nečekaně ukončila úspěšnou spolupráci s Davidem Wittem, dostala zřejmě Maria Sakkariová impuls udělat stejný krok. 

Řecká tenistka se totiž zhruba jen dva týdny poté rozešla po dlouhých šesti letech s Tomem Hillem, který z ní udělal hráčku světové špičky a dovedl ji dvakrát do semifinále grandslamu. V tu chvíli už pravděpodobně tušila, kde bude lovit náhradu. Laso hodila právě jednapadesátiletému americkému kouči Wittovi a ten na nabídku kývnul.

Osmadvacetileté Sakkariové se nepovedl vstup do sezony 2024, na individuálních turnajích vyhrála pouze dva ze šesti duelů a po dvou a půl letech vypadla z TOP 10. Od loňského životního triumfu na podniku WTA 1000 v Guadalajaře má mizernou zápasovou bilanci 6:10 (bez United Cupu).

A právě Witt jí má pomoct získat zpátky ztracené sebevědomí a také najít recept na úspěch v závěrečných kolech. V semifinálových a finálových zápasech se řecká tenistka nemůže chlubit nelichotivou bilanci 11:31.

Vizitka Marie Sakkariové.
Vizitka Marie Sakkariové.Livesport

Spolupráce Sakkariové s Wittem dává smysl. Oba mají za sebou dlouholetá profesionální partnerství a pravděpodobně by na ně rádi navázali. Witt před Pegulaovou trénoval dokonce 11 let bývalou světovou jedničku a grandslamovou šampionku Venus Williamsovou.

Sakkariová se aktuálně v Kalifornii připravuje na prestižní podnik WTA 1000 v Indian Wells, kde by se k ní měl Witt podle řecké Gazzetty v následující dnech připojit. V týmu řecké tenistky dál zůstávají kondiční trenér George Panagiotopoulos, fyzioterapeut Mark Banda a sparingpartner Julienne Canina.