Siniaková začala skalpem Maiové. Krejčíková, Kvitová i Plíšková v Guadaljaře neuspěly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková začala skalpem Maiové. Krejčíková, Kvitová i Plíšková v Guadaljaře neuspěly

Aktualizováno
Siniaková začala skalpem Maiové. Krejčíková, Kvitová i Plíšková v Guadaljaře neuspěly
Siniaková začala skalpem Maiové. Krejčíková, Kvitová i Plíšková v Guadaljaře neuspělyProfimedia
Cenný skalp získala na úvod turnaje v Guadalajaře Kateřina Siniaková (26), postoupila přes nasazenou jedenáctku Beatriz Haddadovou Maiaovou (26) z Brazílie 7:5, 6:2. V českém derby si Marie Bouzková (24) poradila s Terezou Martincovou (27). Na nedávné triumfy z Tallinu a Ostravy nenaváže Barbora Krejčíková (26), která nestačila na Annu Kalinskou (23). A s turnajem se loučí i Karolína Plíšková (30). Ve 2. kole skončila také Petra Kvitová (32) jenž nestačila na Biancu Andreescuovou (22) z Kanady se kterou prohrála 6:3, 2:6, 0:6.

Siniaková zvládla vstup do soutěže už na čtvrtém turnaji po sobě. V Guadalajaře rodačka z Hradce Králové, která před měsícem vyhrála turnaj v Portoroži a ukončila pětileté čekání na třetí titul, zaskočila 18. hráčku světa Maiaovou.

Česká tenistka sebrala soupeřce hned na úvod zápasu podání, náskok ale neudržela a vyrovnaný úvodní set získala až díky druhému brejku v 11. gamu. Razantní nástup měla i do druhé sady, v níž se rychle ujala vedení 4:0 a tentokrát už žádné komplikace nepřipustila.

Nejlepší deblistka světa Siniaková zvítězila přesně po 100 minutách hry 7:5, 6:2 a jednou nohou je zpátky v TOP 50.

Statistiky utkání Siniaková – Haddadová Maiová

Hned v úvodním kole došlo na český souboj a lépe ho zvládla mírná favoritka Bouzková. Rodačka z Prahy, jež si letos v únoru v Guadalajaře zahrála finále na menším podniku WTA 250 a na akcích v Mexiku se jí tradičně daří, si poradila s Martincovou po setech 6:2, 7:5.

Statistiky utkání Bouzková – Martincová

Krejčíková, Kvitová i Plíšková neuspěly

Krejčíková v Mexiku nastoupila po triumfu v Tallinu a devět dní po vítězství v Ostravě, kde ve finále zdolala světovou jedničku Igy Šwiatekové. Desátou výhru v řadě ale přidat nedokázala. Devátá nasazená hráčka v Guadalajaře nestačila na Rusku Kalinskou, které i vinou deseti dvojchyb podlehla 3:6, 4:6. Krejčíkovou v Mexiku čeká ještě čtyřhra se Siniakovou. Bude to jejich generálka před Turnajem mistryň.

Statistiky utkání Krejčíková – Kalinská

Po Krejčíkové se hned v prvním kole rozloučila i Karolína Plíšková. Bývalá světová jednička ani na druhý pokus nenašla recept na wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou, ačkoli v úvodním dějství vedla 5:3. Brejk však nepotvrdila, set ztratila v tie breaku a nakonec s ruskou rodačkou prohrála 6:7 a 2:6.

Plíšková tak už na čtvrtém podniku v řadě vypadla v úvodních kolech, alespoň do čtvrtfinále se naposledy podívala na začátku září na US Open. Sezona pro ni tímto skončila.

Statistiky utkání Rybakinová –⁠ Plíšková⁠ 

Kvitová získala první set, ale poté převzala iniciativu soupeřka. Češka ve zbytku zápasu už ani jednou neudržela podání a i když odvrátila čtyři mečboly, Andreescuová duel ukončila kanárem.

Kanaďanka tak připravila Kvitovou o šanci kvalifikovat se poosmé v kariéře na Turnaj mistryň. Naději na účast na závěrečném podniku sezony, který v roce 2011 ovládla, by česká tenistka udržela postupem do finále.

Statistiky zápasu Andreescuová - Kvitová