Slavia hlásí další posilu, ze Slovácka do Edenu míří slovenský obránce Tomič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia hlásí další posilu, ze Slovácka do Edenu míří slovenský obránce Tomič
Slavia do svého týmu přivedla obránce Tomiče
Slavia do svého týmu přivedla obránce Tomiče
slavia.cz
Slavia Praha získala ze Slovácka obránce Michala Tomiče (23) a vzápětí ho poslala na půlroční hostování do Mladé Boleslavi. Slovenský fotbalista podepsal v Edenu smlouvu do léta 2026. Slavia to oznámila na svém webu.

V Uherském Hradišti působil Michal Tomič od roku 2020 a smlouvu měl do konce této sezony. Na konci minulého roku se nedohodl s klubem na jejím prodloužení a vedení Slovácka ho přeřadilo do třetiligové rezervy. Nakonec bude pokračovat v nejvyšší soutěži, jaro stráví v Mladé Boleslavi.

"Naskytla se příležitost získat zajímavého perspektivního hráče před koncem smlouvy. Aby měl Michal herní praxi, stráví první půlrok na hostování v Mladé Boleslavi. Doufáme, že naváže na svůj zdařilý podzim ve Slovácku, kde podával výborné výkony na domácí scéně i v Konferenční lize. A od léta si vybojuje místo v kádru Slavie," prohlásil sportovní ředitel Jiří Bílek.

V české lize dosud Tomič odehrál 54 zápasů a dal jeden gól. "Budu se chtít malými kroky přiblížit k filozofii Slavie. Bavil jsem se o tom i s Vencou Jurečkou, vím, jak je to náročné. O něčem jiném, než tomu bylo na Slovácku. Postupnými kroky se chci dostat k tomu, abych byl pro Slavii platným hráčem a mohl oblékat sešívaný dres," řekla nová posila Slavie.

Jako dorostenec si vyzkoušel italský fotbal v Sampdorii Janov, odkud se v roce 2019 vrátil na Slovensko a nastupoval za Žilinu. Prošel také mládežnickými reprezentacemi.