Slavia roznesla Rapid Bukurešť 7:1, Slovácko počtvrté vyhrálo, Plzeň vyšla naprázdno

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia roznesla Rapid Bukurešť 7:1, Slovácko počtvrté vyhrálo, Plzeň vyšla naprázdno

Aktualizováno
Ewerton přijímá gratulace po jedné ze svých tří branek.
Ewerton přijímá gratulace po jedné ze svých tří branek.SK Slavia Praha
Tři ligové týmy, které v minulé sezoně skončily v první čtyřce, odehrály v úterý přípravné zápasy. Nejlépe dopadla Slavia, která na soustředění v rakouském Oeppingu rozstřílela rumunský Rapid Bukurešť 7:1. Hattrickem se blýskla posila z Mladé Boleslavi Ewerton (25). Úřadující mistři z Plzně remizovali v úvodním utkání na soustředění v Rakousku 0:0 s rumunským týmem Botosani a poprvé v létě nevyhráli. Slovácko naopak i ve čtvrtém duelu před novou sezonou zvítězilo, tentokrát porazilo druholigový Třinec 2:0.

Slavia se v Oeppingu ujala vedení už ve třetí minutě, kdy si Ewerton svým typickým způsobem navedl míč na střed hřiště a z hranice vápna se trefil přesně k tyči. "Vždycky se snažím zasekávat si míč do středu a střílet. Mám hodně dobrou střelu, v Boleslavi jsem už pár podobných gólů dal," uvedl Ewerton pro klubový web.

Nová akvizice Pražanů se navíc krátce po pauze dvakrát prosadila na zadní tyči, nejprve volejem a následně hlavou. Na obě branky Ewertonovi přihrál pravý bek Douděra, spoluhráč z posledních sezon v Mladé Boleslavi.

Další zásahy přidali Usor a debutující reprezentační útočník Jurečka. V 69. minutě sice snížil Vojtuš, v závěru ale pojistili vysoké vítězství další čerstvá posila Valenta a Olayinka.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se po remíze 1:1 s Olympiakosem Pireus dočkali prvního triumfu v přípravě. "Myslím, že zápas s Rapidem byl o hodně lepší než ten první. Snažili jsme se držet balon a kombinovat, přesně jak po nás chce trenér. Také jsme dali hodně gólů, což je pro nás důležité, ale pořád máme hodně co zlepšovat," řekl Ewerton.

Závěrečný duel Slavia sehraje ve Welsu proti maďarskému týmu Puskás Akadémia a 21. července už ji čeká úvodní duel 2. předkola Evropské konferenční ligy. V něm vyzve buď gibraltarský St Joseph's, nebo Larne ze Severního Irska, v jejichž úterním úvodním zápase gól nepadl. 

Plzeňský Kouč Michal Bílek nasadil od začátku sestavu se všemi oporami a k hromadnému střídání sáhl až po hodině hry. Viktoria se ale tentokrát střelecky neprosadila, ačkoliv při předchozích čtyřech výhrách nasázela celkem 21 branek. Západočešise mohou utěšovat tím, že alespoň počtvrté v přípravě udrželi čisté konto.

Plzeň se v rámci soustředění ve Westendorfu utká ještě v pátek s belgickým Sint-Truidenem a příští úterý v Kufsteinu s Besiktasem Istanbul.

Fotbalisté Slovácka zvítězili i ve čtvrtém přípravném utkání. Po třech výhrách nad slovenskými soupeři porazili na domácí půdě na stadionu Širůch 2:0 druholigový Třinec. Trefili se záložníci Vladislav Ljovin a Milan Petržela.

Ljovin se prosadil v 24. minutě a Petržela přidal pojistku v 49. minutě, kdy po Brandnerově centru poslal míč do odkryté sítě. Slovácko skórovalo v přípravě zatím sedmkrát a pokaždé dal gól jiný hráč.

Čtvrtý tým uplynulé sezony nejvyšší soutěže čeká další duel v sobotu proti dalšímu druholigovému celku Vyškovu.