Slávistická minulost číslo tři. Sparta jedná s Getafe, na křídlo chce reprezentanta Jankta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slávistická minulost číslo tři. Sparta jedná s Getafe, na křídlo chce reprezentanta Jankta

Jakub Jankto patří ke stálicím české reprezentace.
Jakub Jankto patří ke stálicím české reprezentace.Profimedia
Sparta by se poprvé od sezony 2013/2014 ráda vrátila na mistrovský trůn a ke splnění cíle by Letenským mohla pomáhat jedna zajímavá posila. V hledáčku pražského klubu je Jakub Jankto (26), s nímž nadále nepočítá Getafe. Pokud Tomáš Rosický a spol. dotáhnou přesun českého reprezentanta do zdárného konce, půjde už o třetího fotbalistu se slávistickou minulostí, který v aktuálním přestupovém období oblékne rudý dres.

Český reprezentant Jakub Jankto si udělal jméno díky výkonům v italské lize a před rokem přestoupil ze Sampdorie do Getafe. Madridské angažmá pro něho začalo vážným zraněním kotníku, po kterém se nedokázal dostat do základní sestavy, navíc mu uškodily špatné výsledky klubu, který vyměnil trenéra a v lednu sáhl k menší přestavbě kádru.

Jankto zakončil sezonu s bilancí žádné branky v šestnácti soutěžních zápasech. Kormidelník Quique Sánchez Flores s ním nepočítá a změně dresu je nakloněn i samotný fotbalista. "Děkuji vám, azulones," napsal před deseti dny na sociálních sítích.

Situaci okolo českého záložníka mapuje i prestižní deník Marca. “Getafe za Jankta loni zaplatilo šest milionů eur a Sparta přišla s první nabídkou, která je však o více než polovinu nižší a byla tak zamítnuta. Řešením by tak mohlo být dvouleté hostování s opcí na přestup,” píše španělský specializovaný web. Vedle toho hráče sleduje také několik italských týmů.

Sparta byla na trhu aktivní především mezi obránci a do kabiny dorazili Jan Mejdr, Jaroslav Zelený a naposledy Asger Sørensen. Velkou posilou by měl být útočník Jan Kuchta, ve středové formaci bude operovat Lukáš Sadílek.