Krejčíkové vstup do sezony nevyšel, v Adelaide prohrála bitvu s kvalifikantkou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíkové vstup do sezony nevyšel, v Adelaide prohrála bitvu s kvalifikantkou

Krejčíková zahájila letošní sezonu těsnou porážkou.
Krejčíková zahájila letošní sezonu těsnou porážkou.AFP
Barbora Krejčíková (28) vstoupila do letošní sezony porážkou v Adelaide. Nasazená čtyřka hned v prvním kole nestačila 5:7, 6:3, 5:7 na rozehranou kvalifikantku Annu Kalinskou (25), na kterou nenašla recept ani předloni v Guadalajaře. Hned úvodní zápas na turnaji nezvládla už popáté od začátku srpna. Ruska bude v přípravě na úvodní grandslam roku pokračovat soubojem s Claire Liuovou, nebo krajankou Darjou Kasatkinovou.

Kalinská – Krejčíková 7:5, 3:6, 7:5

Barbora Krejčíková v loňském roce poprvé triumfovala na podnicích WTA 1000, když v Dubaji porazila tehdejší světovou jedničku, dvojku i trojku, trofej pro šampionku si odvezla také z "pětistovky" v San Diegu a finále hrála ještě v Birminghamu a Zhengzhou. Na druhou stranu zaznamenala několik zklamání.

Ta sbírala hlavně v posledních měsících. Na WTA Elite Trophy neprošla skupinou, stejně dopadla ve čtyřhře na Turnaji mistryň a v semifinále BJK Cupu s Kanadou nezvládla rozhodující čtyřhru po boku Kateřiny Siniakové, která se rozhodla jejich úspěšnou spolupráci přerušit.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Novou sezonu zahájila bývalá vítězka French Open v Adelaide a už popáté od srpna nezvládla vstup do turnaje. Anně Kalinské mohla oplatit jasnou předloňskou porážku z mexické Guadalajary, kam přijela po dvou triumfech v evropských halách a se sérií devíti vítězství.

Proti Rusce, jež prolétla dvoukolovou kvalifikací, ztratila za hodinu těsný úvodní set a v tom následujícím se dostala do manka 0:2. Poté však vyhrála šest ze sedmi dalších gamů a po téměř dvou hodinách přišlo na řadu rozhodující dějství.

Krejčíková v něm vedla 3:1, jenže náskok brejku neuhájila. Za stavu 5:5 byla jediný míček od toho, aby šla podávat na vítězství. Brejkbol ale neproměnila a vzápětí sama zaváhala na servisu. Úvodní dva mečboly ještě díky chybě soupeřky zlikvidovala, ovšem na třetí hrozbu už odpověď nenašla.

Krejčíková, která loni v tomto dějišti ztroskotala ve druhém kole na jiné ruské hráčce Darje Kasatkinové, tak dorazí na úvodní grandslam sezony Australian Open bez singlové výhry. Světová desítka ale bude v Adelaide hrát ještě čtyřhru s novou parťačkou Laurou Siegemundovou, s níž tvoří nejvýše nasazený pár. Právě Kasatkinová může být další protivnicí Kalinské, pokud si v prvním kole poradí s kvalifikantkou Claire Liuovou.

Jednu z posledních generálek absolvuje také úřadující wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová, v úvodním kole nastoupí proti kvalifikantce Aljaksandře Sasnovičové. Ve druhém kole bude mít Česko minimálně jedno zastoupení, v prvním kole totiž dojde na derby mezi kvalifikantkou Kateřinou Siniakovou a Karolínou Plíškovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Adelaide