Siniaková zabojuje o 14. kariérní titul, ve španělské Lleidě si poradila i s Osoriovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková zabojuje o 14. kariérní titul, ve španělské Lleidě si poradila i s Osoriovou

Siniaková postoupila ve Španělsku do svého prvního letošního finále.
Siniaková postoupila ve Španělsku do svého prvního letošního finále.AFP
Kateřina Siniaková (27) potvrdila roli nasazené dvojky a postoupila na antukovém podniku série 125k ve španělské Lleidě do finále. Bývalá deblová světová jednička ve svém prvním letošním semifinále přehrála 6:3, 6:4 Camilu Osoriovou (22) a na svůj celkově 14. triumf zaútočí proti Majar Šarífové (27).

Osoriová – Siniaková 3:6, 4:6

Kateřina Siniaková se ani na jednom z úvodních 10 turnajů v sezoně nedostala do čtvrtfinále, ovšem o úroveň níž ve španělské Lleidě uhrála své první letošní finále. Bývalá deblová světová jednička, která na probíhající tisícovce v Madridu ztroskotala hned v prvním kole a deblovou soutěž kvůli zranění parťačky neabsolvovala, tak parádně využívá delší pauzu před další tisícovkou v Římě.

Na antukovém turnaji série 125k až na jeden ztracený set dominuje. V semifinále si poradila relativně snadno s Camilou Osoriovou, která před měsícem ve finále dvěstěpadesátky v Bogotě porazila Marii Bouzkovou. Siniaková v úvodním dějství dvakrát prohrávala o brejk, nicméně od stavu 1:3 získala sedm her v řadě. Druhou sadu si navzdory vedení 5:1 pořádně zkomplikovala, když ji nedokázala dvakrát dopodávat, ačkoli v obou případech měla mečbol.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

V neděli nastoupí ke svému jubilejnímu 20. finále napříč všemi okruhy. V soubojích o titul má bilanci 13:6, ten poslední na nižších úrovních odehrála předloni v létě v Polsku a poradila si v něm s Magdou Linetteovou.

V loňské sezoně se podívala třikrát do finále na nejvyšší tour. Na trávě v Bad Homburgu zkompletovala sbírku trofejí ze všech povrchů, v Hongkongu podlehla Leylah Fernandezové a v Nanchangu udolala po odvrácených mečbolech krajanku Bouzkovou.

Její finálovou soupeřkou bude antuková specialistka Majar Šarífová. S Egypťankou, která figuruje na 72. místě v pořadí WTA a těžila z odstoupení nasazené jedničky Emmy Navarrové, se světová čtyřicítka utká poprvé.

Výsledky turnaje WTA 125k v Lleidě