Lehečka v Madridu zastavil Monteira a zahraje si s Nadalem. Menšík ve třetím kole vzdal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka v Madridu zastavil Monteira a zahraje si s Nadalem. Menšík ve třetím kole vzdal

Aktualizováno
Jiří Lehečka přehrál ve třetím kole v Madridu kvalifikanta Thiaga Monteira.
Jiří Lehečka přehrál ve třetím kole v Madridu kvalifikanta Thiaga Monteira.Profimedia
Jiří Lehečka (22) už podruhé vylepšil své maximum na Masters v Madridu. Nejlepší Čech v žebříčku ATP přehrál ve třetím kole 6:4, 7:6 rozjetého kvalifikanta Thiaga Monteira (29) a může se těšit na prestižní střetnutí s pětinásobným šampionem Rafaelem Nadalem (37). O postup mezi nejlepší šestnáctku usiloval ještě Jakub Menšík (18), ale za stavu 1:6, 0:1 vzdal Félixi Augeru-Aliassimemu (23).

Lehečka – Monteiro 6:4, 7:6

Jiří Lehečka v Madridu absolvuje svůj první turnaj po měsíční pauze způsobené problémem se zády a v Caja Mágica už dvakrát vylepšil své maximum. Zatímco při loňském debutu schytal výprask v úvodním zápase s Alexanderem Ševčenkem, letos nepovolil set Hamadovi Medjedovičovi ani rozjetému kvalifikantovi a antukovému specialistovi Thiagovi Monteirovi.

S přemožitelem bývalého finalisty Stefanose Tsitsipase vyhrál i třetí vzájemný souboj ve dvou setech. V úvodním dějství dominoval na servisu a jedinou komplikaci musel řešit v závěrečném gamu, brejkbol však skvělým servisem odvrátil a set dopodával.

Druhou sadu odstartoval brejkem, jenže ve čtvrté hře náskok ztratil a set nakonec urval až v tie-breaku poměrem 9:7. Ve zkrácené hře nevyužil dva mečboly v řadě, musel likvidovat setbol a proměnil až třetí šanci na ukončení utkání.

Sestřih zápasu

Lehečka zastavil jízdu kvalifikanta Monteira.
Livesport

Nejlepší Čech v žebříčku ATP bude v úterý usilovat o své čtvrté letošní čtvrtfinále. V Adelaide se propracoval až ke svému jedinému dosavadnímu triumfu na nejvyšším okruhu a v Dubaji ani na Masters v Indian Wells neuspěl.

Na dosah má svou druhou čtvrtfinálovou účast na prestižních tisícovkách. V osmifinálové fázi turnajů této kategorie disponuje poloviční úspěšností 1:1, loni na antuce v Monte Carlu nestačil na Taylora Fritze a letos v Indian Wells porazil Tsitsipase.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Nadal – Cachín 6:1, 6:7, 6:3

V osmifinále Mutua Madrid Open vyzve pětinásobného šampiona Rafaela Nadala. Antukový král a 14násobný šampion French Open ve třetím kole potvrdil roli favorita v souboji s Argentincem Pedrem Cachínem a po více než tříhodinovém zvítězil 6:1, 6:7, 6:3. 

"Byly tam momenty dobré i špatné.. Ale našel jsem cestu, jak postoupit dál. Ve třetím setu jsem dokázal být i přes nějaké chyby nepředvídatelný," komentoval fyzicky náročný zápas Nadal, který hraje teprve třetí turnaj od loňského ledna a po sezoně zřejmě ukončí veleúspěšnou kariéru.

"Beru to den po dni. Uvidím, jak se zítra probudím. Ale užívám si, že hraju doma, moc to pro mě znamená. Zítra je další den, kdy budu snít a hrát před úžasným publikem," dodal vítěz 22 grandslamů, jenž v Madridu nechybí mezi šestnáctkou nejlepších již poosmnácté v řadě a bude usilovat o celkově 17. čtvrtfinále.

Rozhovor s Rafaelem Nadalem

Rozhovor s Rafaelem Nadalem
Livesport

Menšík – Auger-Aliassime 1:6, 0:1 / skreč

Jakub Menšík hrál při svém debutu na Masters v Madridu svůj první podnik po více než měsíční pauze. V posledních týdnech na okruhu chyběl kvůli zranění pravé paže a také školním povinnostem. Ve španělské metropoli zazářil skalpem světové desítky Grigora Dimitrova, ale navázat na něj nedokázal a své maximum na tisícovkách znovu nevylepšil.

Osmnáctiletý Čech nebyl od začátku utkání třetího kola s Félixem Augerem-Aliassimem ve své kůži, neboť se mu znovu ozvaly problémy s pravou rukou. Proti bývalé světové šestce trefil v úvodní sadě jen jeden vítězný úder a za stavu 1:6 a 0:1, kdy prohrával o set a brejk, se rozhodl zápas skrečovat.

Sestřih zápasu

Jakub Menšík ve 3. kole vzdal
Livesport

Menšík bude mít nyní více než sedmidenní pauzu. V příštím týdnu startuje další podnik Masters v Římě, poslední velká generálka na antukový vrchol sezony French Open. Talentovaný teenager by měl v italské metropoli účinkovat v hlavní soutěži.

Auger-Aliassime, který je už přes rok v krizi a zaznamenal svou první letošní sérii tří vítězství, se pokusí vyrovnat své maximum na Mutua Madrid Open v souboji s Casperem Ruudem.

Norský tenista po svém nejcennějším triumfu na pětistovce v Barceloně pokračuje ve vítězném tažení i na podniku WTA 1000 v Madridu, ve 3. kole porazil 6:2, 6:4 Brita Camerona Norrieho, svou neporazitelnost prodloužil na 7 zápasů a 14 setů a připsal si již 31. vítězství v sezoně.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Madridu