Sabalenková zvládla i deváté antukové čtvrtfinále, proti Šarífové musela otáčet

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková zvládla i deváté antukové čtvrtfinále, proti Šarífové musela otáčet

Sabalenková získala proti Šarífové 11 z posledních 12 gamů.
Sabalenková získala proti Šarífové 11 z posledních 12 gamů.Profimedia
Aryna Sabalenková (24) prohrávala v Madridu dvakrát o set a brejk s Majar Šarífovou (26), která si zahrála své premiérové čtvrtfinále na podnicích vyšších než WTA 250. Od stavu 2:6, 1:2 však začala dominovat, rozjeté Egypťance už povolila jen jeden game a zvládla i své deváté antukové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu.

Šarífová – Sabalenková 1:2

Sabalenková prožívá fenomenální sezonu. V letošním roce vyhrála 27 ze 31 duelů, dvakrát triumfovala, stala se zbrusu novou grandslamovou vítězkou, na všech sedmi turnajích prošla alespoň do čtvrtfinále a už čtyřikrát bojovala o titul.

K dalšímu finále má velmi blízko v Madridu, kde při třech ze čtyř předchozích startů vypadla v úvodním kole, ale předloni získala svou jedinou dosavadní antukovou trofej. Ve španělské metropoli potkala Soranu Cirsteaovou, Camilu Osoriovou, šestnáctiletou senzaci Mirru Andrejevovou a Šarífovou – a dosud ztratila jediný set.

Sestřih zápasu Šarífová – Sabalenková
Livesport CZ

S poslední jmenovanou dokonce dvakrát prohrávala o set a brejk. O dva roky starší Egypťanka, která si zahrála své první čtvrtfinále na akcích větších než WTA 250 a vyřadila tu tři nasazené včetně světové pětky Caroline Garciaové, trefila v úvodním dějství 10 vítězných úderů, vyrobila jen dvě nevynucené chyby a šla do vedení.

Běloruska ovšem začala od stavu 2:6, 1:2 dominovat, ztratila už jen jeden game a po dvou hodinách slavila výhru 2:6, 6:2, 6:1. Zvládla tak i své deváté antukové čtvrtfinále na nejvyšší tour. O celkově šesté finále na nejpomalejším povrchu si druhá hráčka pořadí zahraje s Marií Sakkariovou, nebo Irinou Beguovou.