Kanára nadělila i dostala. Martincová v Miami podlehla Haddadové Maiaové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanára nadělila i dostala. Martincová v Miami podlehla Haddadové Maiaové

Tereza Martincová prožila v Miami divoký duel.
Tereza Martincová prožila v Miami divoký duel.Profimedia
Tereza Martincová (28) na turnaji WTA 1000 v Miami na svou první letošní výhru v hlavní soutěži nenavázala. Česká tenistka ve 2. kole podlehla po divokém průběhu 6:7, 6:0, 0:6 světové čtrnáctce Beatriz Haddadové Maiaové (26) z Brazílie.

Martincová – Haddadová Maiaová 1:2

Martincová v Miami poprvé od loňského srpna vyhrála tři zápasy po sobě, když prošla dvoukolovou kvalifikací a v úterý si proti Němce Tamaře Korpatschové připsala první letošní výhru v hlavní soutěži.

Své maximum na Floridě ale překonat nedokázala. Ve 2. kole sice potrápila světovou čtrnáctku Haddadovou Maiaovou a ve čtvrtém vzájemném duelu s ní dokonce poprvé vyhrála set, nakonec ale o dva roky mladší Brazilce podlehla 6:7, 6:0, 0:6.

Ve vyrovnané úvodní sadě měla rodačka z Prahy setbol za stavu 6:5 při servisu levoruké soupeřky, ale nevyužila ho a v tie-breaku nezachytila začátek. Pak sice dokázala poprvé hráčce Top 30 a podruhé člence Top 100 nadělit kanára, ovšem v rozhodujícím dějství na výkon nenavázala a naopak sama neuhrála ani game.

Nyní by se 113. žena světového žebříčku Martincová měla vrátit do Evropy a od 10. dubna ve švýcarském Chiassu zahájit antukové jaro.

Rybakinová pokračuje na vítězné vlně

Jelena Rybakinová i potřetí v kariéře zvládla vstup do turnaje v Miami. Letos pouhých pár dní po triumfu v Indian Wells zdolala 7:5, 4:6, 6:3 Annu Kalinskou a zaznamenala 9. výhru v řadě. O své první osmifinále na Floridě si kazašská tenistka zahraje znovu po dvou týdnech se Španělkou Paulou Badosaovou.

Světová trojka Jessica Pegulaová přehrála snadno 6:3, 6:1 osm zápasů neporaženou kanadskou kvalifikantku a přemožitelku Lindy Fruhvirtové Katherinu Sebovovou a vykročila za obhajobou loňského semifinále. Ve třetím kole se domácí favoritky utká s krajankou Danielou Collinsovou.

Coco Gauffová i na šestém letošním turnaji zvládla své úvodní vystoupení. Na domácí půdě v Miami 19letá Američanka porazila 6:4, 6:3 Kanaďanku Rebeccu Marinovou a zajistila si 3. kolo proti Anastasii Potapovové.

"Dnes to byl zápas nahoru dolů. I když má Rebecca skvělý servis, dařilo se mi na returnu. Ona není snadná soupeřka, má těžké údery a nedostanete se proti ní do rytmu. Jsem se svým výkonem moc spokojená," řekla Gauffová.

Belgičanka Elise Mertensová zdolala 4:6, 6:2, 6:2 světovou osmičku Darju Kasatkinovou, s níž v posledních třech vzájemných duelech neuhrála ani set, a přerušila šňůru osmi porážek s hráčkami Top 10. Porazit ji dokázala podesáté v kariéře a poprvé od dubna 2021.

Viktoria Azarenková v Miami úspěšně vstoupila do turnaje, který jako jediný vyhrála celkem třikrát. Šampionka z let 2009, 2011 a 2016 odstartovala hladkým vítězstvím 6:3, 6:1 nad Italkou Camilou Giorgiovou.