Lehečkovi v Itálii přesun z Masters na challenger zhořkl. V Turíně selhal i Macháč

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečkovi v Itálii přesun z Masters na challenger zhořkl. V Turíně selhal i Macháč

Aktualizováno
Lehečka přesun z Říma do Turína nezvládl
Lehečka přesun z Říma do Turína nezvládlProfimedia
Český tenista Jiří Lehečka (21) v neděli na Masters v Římě prohrál dohrávku úvodního zápasu s Fábiánem Marozsánem a na poslední chvíli se dostal jako náhradník do kvalifikace challengeru v Turíně. Nejlepší Čech v žebříčku však za stavu 0:4 vzdal Aleksandrovi Brajninovi z Ukrajiny a do hlavní soutěže nepostoupil. Generálka na kvalifikaci French Open se v Itálii nepovedla ani Tomáši Macháčovi.

Lehečka – Brajnin 0:0, nedohráno

Lehečka prožíval na začátku letošní sezony nejlepší období kariéry. Na Australian Open se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech a v Dauhá byl pětkrát jediný míček od postupu do svého premiérového finále na turnajích ATP. Po nevyužití mečbolů proti Andymu Murraymu však zaznamenal propad formy a v posledních týdnech už jsou jeho výsledky celkem alarmující.

Nejlepší Čech v žebříčku ATP měl solidní vstup do antukového jara, v Monte Carlu dosáhl na první osmifinálovou účast na Masters a v Banja Luce uhrál čtvrtfinále. Na následujících dvou podnicích Masters ale ztroskotal hned na prvním soupeři, v Madridu získal jen dva gamy proti kvalifikantovi Alexanderovi Ševčenkovi a ani v Římě nestačil na soupeře z kvalifikace, v nedělní dohrávce s Fábiánem Marozsánem padl v tie-breaku rozhodující sady.

Už po necelých 19 hodinách se představil ve zhruba 700 kilometrů vzdáleném Turíně. Na místním challengeru měl být původně nasazenou jedničkou, jenže uzávěrka proběhla v sobotu ve 21:00 a 21letý rodák z Mladé Boleslavi dohrával v Římě v neděli. Díky nedostatku účastníků se ovšem dostal coby náhradník do kvalifikace. V přímém souboji o hlavní soutěž však po čtyřech prohraných gamech vzdal Aleksandru Brajninovi z Ukrajiny.

Na French Open, které startuje 28. května, tak pojede se sérií čtyř porážek.

Macháč – Collarini 1:2

Poslední test před Roland Garros se v Turíně nepovedl ani Macháčovi, který bude muset v Paříži začínat už v kvalifikaci. V úvodním kole hlavní soutěže překvapivě nestačil na hráče z chvostu druhé světové stovky Argentince Andreu Collariniho, kterému podlehl 6:4, 5:7, 1:6.

Odpolední zápas v Itálii přerušil ve druhém setu za stavu 1:4 z pohledu českého tenisty déšť. Macháč sice po návratu na kurt vyrovnal na 4:4, ale pak už uhrál jen dva gamy a utrpěl třetí porážku v řadě. Před týdnem v kvalifikaci Masters v Římě podlehl rovněž navzdory vyhranému prvnímu setu Švédovi Eliasi Ymerovi a na challengeru v Praze nestačil na krajana Zdeňka Koláře.