Čekat dva dny a nenastoupit by bylo deprimující, soucítila Kvitová s krajankami

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čekat dva dny a nenastoupit by bylo deprimující, soucítila Kvitová s krajankami

Petra Kvitová (33) byla vděčná, že má první kolo Wimbledonu za sebou.
Petra Kvitová (33) byla vděčná, že má první kolo Wimbledonu za sebou.Profimedia
Petra Kvitová (33) byla vděčná, že má 1. kolo Wimbledonu za sebou. Dvojnásobná vítězka turnaje a nasazená devítka doplatila jako jedna z mnoha na odložený program kvůli dešti a utkání s Italkou Jasmine Paoliniovou (27) dohrála ve středu jen díky přesunutí na centrální kurt. V rozhovoru s novináři litovala například Karolínu Muchovou (26) nebo Lindu Noskovou (18), které úvodní zápas čeká až dnes s dvoudenním zpožděním.

Paoliniová –⁠ Kvitová 4:6, 7:6, 1:6

"Jsem ráda, že jsem ten zápas odehrála a že jsem mohla nastoupit na nádherný centrkurt. Mile mě to překvapilo, když na něj náš zápas přesunuli," řekla Kvitová. "Mám radost, že jsem postoupila. Třetí set byl z mé strany nejlepší, takže mě i potěšil způsob, jakým jsem skončila," doplnila po vítězství 6:4, 6:7 a 6:1.

Kvitová měla původně utkání s Paoliniovou odehrát v úterý, program ale déšť odložil. Také o den později se zdálo, že si bude muset počkat, nakonec ale organizátoři zápasu přesunuli z dvorce číslo tři na osvětlený centrální kurt..

"Určitě by bylo deprimující pročekat dva dny a nenastoupit," uvedla Kvitová a zmínila například Muchovou, jež měla hrát s Němkou Jule Niemeierovou také v úterý, ale půjde do akce až dnes. "Navíc Kájin zápas zrušili až po šesté večer. To se pak vracíte domů a zase začínáte předzápasovou rutinu. Vím, že se podobné věci na Wimbledonu dějí, ale jsou otravné," přiznala Kvitová.

Program vyznívá o to pikantněji, že zatímco Muchová nebo Nosková ještě neodehrály 1. kolo, světová jednička Polka Iga Šwiateková nebo Ruska Darja Kasatkinová jsou díky zápasům pod krytou střechou už ve 3. kole. "Bavily jsme se o tom obecně i s holkama v šatně, že to nechápeme. Nemyslím si, že to tu úplně zvládají. Měli dát na centr hráčky, které ještě hrají první kolo," domnívala se Kvitová.

Proti 44. hráčce světa Paoliniové si zahrála v 1. kole Wimbledonu podruhé za sebou. Také loni porazila o šest let mladší soupeřku ve třech setech. "Předchozí duel jsem si vybavila. Říkala jsem si, že to letos dám ve dvou setech. A ono nic," řekla s úsměvem Kvitová.

"Myslím, že jsme to měly v hlavě obě. Ve druhém setu hrála o dost lépe než v prvním. Nekazila, hrála nepříjemně a skoro vše doběhla. Bylo to těžké a jsem ráda, že jsem prošla dál," dodala majitelka 31 titulů na okruhu WTA, která narazí buď na Bělorusku Aliaksandru Sasnovičovou, nebo Španělku Nurii Párrizasovou.

Výsledky dvouhry žen ve Wimbledonu